34.3 C
București
joi, iulie 18, 2024
AcasăExterneRușii și americanii, prietenoși la expoziția de armament din Abu Dhabi. Au...

Rușii și americanii, prietenoși la expoziția de armament din Abu Dhabi. Au făcut schimb de pliante și au testat Javelinul

Articole Similare

Englezii introduc o capră „primitivă” pe lista speciilor rare

Caprele sălbatice care trăiesc într-o turmă izolată în Marea...

Planurile UE privind hidrogenul verde au nevoie de un reality check

Obiectivele Uniunii Europene de a produce și importa hidrogen...

UE ar putea reduce tarifele de import pentru vehiculele electrice fabricate de Volkswagen şi BMW în China

Comisia Europeană a semnalat producătorilor auto germani Volkswagen şi...

Elon Musk anunţă că va muta companiile din California

Elon Musk a declarat, marţi, că va muta sediile...

Rușii au luat cu asalt o expoziție militară americană din Orientul Mijlociu, fascinați de armele prezentate de SUA. Cu multe dintre ele s-au confruntat chiar în Ucraina, precum celebrul lansator de rachete Javelin.

Statele Unite înarmează Ucraina cu echipamente moderne pe câmpul de luptă împotriva forțelor rusești, dar acest lucru nu i-a împiedicat pe ruși să vină, prietenoși, șă admire echipamentele militare ale Washingtonului, săptămâna aceasta, la o expoziție din Orientul Mijlociu, transmite Business Insider.

La Naval Defence & Security Exposition, expoziție de armament și sisteme de luptă din Abu Dhabi, în Emiratele Arabe Unite, rușii și americanii au avut standuri apropiate.

La un moment dat, rușii ar fi venit la standul SUA, unde un soldat a declarat pentru Breaking Defense că atmosfera a fost prietenoasă și a existat chiar un schimb de fluturași. Cel puțin unul dintre ruși a testat un lansator Javelin, sistemul de rachete antitanc pe care armata americană l-a trimis în Ucraina, folosit cu succes pentru a distruge tancurile rusești.

Nici Comandamentul Central al SUA, nici armata americană nu au comentat evenimentul.

Javelin este considerat un simbol al rezistenței ucrainene, încă din primele zile ale invaziei Rusiei. Utilizează un sistem de ghidare în infraroșu pentru a urmări emisia de lumină a unei ținte și livrează un focos antitanc puternic exploziv.

Javelin, arma care a schimbat cursul războiului

Experții militari explicau că Javelin a fost un instrument crucial care a permis forțelor ucrainene să se apere împotriva unui atac de tancuri și blindate grele rusești și este una dintre cele câteva arme notabile care au ajutat Kievul să țină la distanță trupele Moscovei.

Deși interacțiunea dintre ruși și soldații armatei americane poate părea neobișnuită, având în vedere că Javelin și alte arme americane, cum ar fi sistemul de rachete de artilerie de mare mobilitate (HIMARS), sunt folosite pentru a ataca trupele rusești, incidentul de la expoziție nu este unul izolat – implicarea prietenoasă pe fondul tensiunilor s-a mai întâmplat și înainte.

Trupele americane și rusești s-au intersectat în octombrie anul trecut în Siria, unde și-au strâns mâinile, au făcut schimb de insigne și chiar au pozat împreună.

Parteneri

Englezii introduc o capră „primitivă” pe lista speciilor rare

Caprele sălbatice care trăiesc într-o turmă izolată în Marea...