24.6 C
București
sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăExterneSeparatiști și față de Rusia. Transnistria contrazice Moscova și spune că nu...

Separatiști și față de Rusia. Transnistria contrazice Moscova și spune că nu vede niciun pericol la granița cu Ucraina

Articole Similare

Fostul președinte rus amenință omenirea: „Aderarea Ucrainei la NATO ar însemna sfărâmarea planetei”

Fostul președinte rus amenință omenirea. Dmitri Medvedev, fostul președinte...

Sondaj: 6 români din 10 cred că nivelul lor de bunăstare va crește

Unii români sunt optimiști. Șase din zece români se aşteaptă...

Care este tariful zborurilor spre orașele afectate de închiderea Văii Oltului

Tarif zboruri Tariful mediu al zborurilor spre oraşele afectate de...

Tiraspolul nu vede un pericol real la graniţe din partea Ucrainei, în ciuda avertismentelor alarmiste lansate de Moscova săptămâna trecută.

După ce a discutat cu administraţia sa despre Festivalul clătitelor şi Mărţişor, liderul transnistrean Vadim Krasnoselski, a abordat subiectul „invaziei” ucrainene abia la final şi a cerut populaţiei să fie calmă şi să nu se lase condusă de panică, promiţând că dacă va vedea un pericol real, va informa personal oamenii, relatează presa de la Chişinău, potrivit News.

La câteva zile de la comunicatele în care Ministerul Apărării şi Ministerul de Externe de la Moscova avertizau că armata din Ucraina ar intenţiona să atace regiunea transnistreană, liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a adresat un mesaj cetăţenilor din stânga Nistrului în care anunţă că deşi situaţia este „tensionată”, este sub control şi îi îndeamnă pe oameni la calm, relatează presa de la Chişinău.

Moscova

Krasnoselski a subliniat că, dacă va apărea „un pericol real” pentru cetăţenii din stânga Nistrului, el personal va informa populaţia despre aceasta.

„Este important să nu vă lăsaţi cuprinşi de panică şi ca toată lumea să cunoască în mod clar ce are de făcut în anumite situaţii”, a transmis liderul transnistrean.

Kremlinul a anunțat că Ucraina vrea să invadeze Moldova, caz în care va interveni militar în Transnistria
Potrivit jurnal.md., subiectul „riscului” de la hotar a fost abordat însă după ce la şedinţa cu funcţionarii din cadrul administraţiei separatiste a fost discutată mai întâi organizarea Festivalului Clătitelor, („Maslenitsa” – n. red), marcată în ajun, iar Krasnoselski a apreciat „deosebit” nivelul de organizare al acestiia, şi apoi modul în care va fi organizată sărbătoarea „Mărţişor” în stânga Nistrului.

Cu o zi înainte de împlinirea unui an de la invadarea Ucrainei de către trupele lui Vladimir Putin, Ministerul rus al Apărării a declarat că autorităţile de la Kiev pregătesc o provocare militară în regiunea transnistreană.

Potrivit autorităţilor de la Kremlin, în următoarele zile Ucraina ar putea încerca să intre în Transnistria. În următoarea zi, Ministerul de Externe al Rusiei a transmis că armata rusă va răspunde în mod adecvat la provocările regimului de la Kiev în Transnistria, dacă acestea vor avea loc.

Chişinăul a venit cu o reacţie de fiecare dată şi a îndemnat oamenii la calm, subliniind că nu există astfel de indicii, acuzaţiile sunt nefondate, iar scopul este manipularea opiniei publice şi crearea de panică.

Parteneri

Englezii introduc o capră „primitivă” pe lista speciilor rare

Caprele sălbatice care trăiesc într-o turmă izolată în Marea...