24.6 C
București
sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăExterneThe Hill: SUA au cheltuit 75,5 miliarde de dolari pentru ajutorul acordat...

The Hill: SUA au cheltuit 75,5 miliarde de dolari pentru ajutorul acordat Ucrainei într-un an

Articole Similare

Fostul președinte rus amenință omenirea: „Aderarea Ucrainei la NATO ar însemna sfărâmarea planetei”

Fostul președinte rus amenință omenirea. Dmitri Medvedev, fostul președinte...

Sondaj: 6 români din 10 cred că nivelul lor de bunăstare va crește

Unii români sunt optimiști. Șase din zece români se aşteaptă...

Care este tariful zborurilor spre orașele afectate de închiderea Văii Oltului

Tarif zboruri Tariful mediu al zborurilor spre oraşele afectate de...

Statele Unite au oferit Ucrainei, într-un an de război, o sumă amețitoare, în ceea ce privește asistența militară. Publicația americană The Hill a relatat cum au fost împărțiți banii pentru ajutorul acordat țării lui Volodimir Zelenski.

The Hill: SUA au „pompat” sume uriașe de bani Ucrainei, pentru a-i oferi asistență militară în fața învaziei pe care Rusia a provocat-o pe 24 februarie 2022.

Așadar, din ianuarie 2022 până în ianuarie 2023, Statele Unite au alocat 75,5 miliarde de dolari, conform calculelor realizate de The Hill. Sursa citată menționează că 29,3 miliarde de dolari au fost cheltuite pentru asistență militară.

Mai departe, Washingtonul a trimis alte 45 de miliarde de dolari „pentru a asigura securitatea generală a Ucrainei, pentru a-i restabili economia, securitatea energetică și capacitatea de a face față crizei umanitare provocate de atacurile rusești”, iar 1,9 miliarde de dolari au mers către ajutorul umanitar.

Jurnaliștii de peste Ocean și-au îndreptat atenția și către cheltuielile pentru arme specifice furnizate Ucrainei. În ceea ce privește temutele sisteme antirachetă HIMARS, costurile pentru acestea sunt, de asemenea, uriașe. În special, fiecare MLRS HIMARS costă 4 milioane de dolari, iar o rachetă pentru acesta costă 100.000 de dolari. SUA au livrat Ucrainei 29 de astfel de sisteme.

Biden la Kiev, o vizită de 460 de milioane de dolari

Kievul va primi din partea administrației Biden și 31 de tancuri Abrams, fiecare dintre acestea costând 10 milioane de dolari. Washingotnul a mai livrat Ucrainei a furnizat Kievului peste 8.500 de sisteme antitanc Javelin, peste 1.600 de sisteme antiaeriene Stinger, 13.000 de lansatoare de grenade și arme de calibru mic, baterii de apărare aeriană Patriot, 20 de elicoptere MI-17, 700 de drone Switchblade și 1.800 de drone Phoenix Ghost, 38 de sisteme HIMARS, 109 vehicule de luptă a infanteriei Bradley.

Pe 20 februarie, președintele Joe Biden a efectuat o vizită-surpriză la Kiev și nu a mers cu mâna goală la întâlnirea cu Volodimir Zelenski. În urma călătoriei sale, Washingtonul a anunțat un nou pachet de ajutor militar de 460 de milioane de dolari.

Potrivit Bloomberg, Ucraina va primi bombe cu rază lungă de acțiune Jdam-ER cu GPS. Pe 24 februarie, Casa Albă a anunțat, de asemenea, alocarea unui pachet suplimentar de asistență de 2 miliarde de dolari pentru Ucraina. În cadrul acestuia, Kievul va primi rachete HIMARS, mai multe tipuri de drone și echipamente pentru combaterea acestora.

Sursa: The Hill

Parteneri

Englezii introduc o capră „primitivă” pe lista speciilor rare

Caprele sălbatice care trăiesc într-o turmă izolată în Marea...