22 C
București
duminică, iulie 21, 2024
AcasăBucuresti”Zilele Francofoniei” – Începând din martie vor avea loc o serie de...

”Zilele Francofoniei” – Începând din martie vor avea loc o serie de evenimente culturale

Articole Similare

”Zilele Francofoniei” marchează 30 de ani de la aderarea României la Francofonia Instituțională, iar anul acesta evenimentele dedicate acestei sărbători se vor ține la Biblioteca Metropolitană din București.

În perioada 6-31 martie Artoteca BMB va găzdui o expoziție intitulată „Fondul Mircea Eliade – Biblioteca de la Paris”, în care vor fi prezentate diferite documente de colecție: volume, scrisori, manuscrise, jurnale și alte obiecte personale.

Expoziția în aer liber „Oameni de cultură români din spaţiul francofon în colecţiile Bibliotecii Metropolitane Bucureşti” se va desfășura în perioada 1-31 martie, la gardul Sediului Central „Mihail Sadoveanu”, iar pe 30 martie bucureștenii cu mic, cu mare sunt așteptați la un concert de muzică clasică, cu arii și cântece în limba franceză.

În săptămâniile 13-18 martie și 27-31 martie vor avea loc o serie de întâlniri intitulate „Dialoguri despre cultura şi civilizaţia francofonă”, la care vor participa și elevii Şcolii Superioare Comerciale „Nicolae Kretzulescu” din Bucureşti.

„Ora de poveşti francofone”, pe 7 martie, la Filiala Ion Creangă, respectiv pe 22 martie la Filiala Emil Gârleanu, îi așteapă și pe părinții, dar și pe copii, alături de invitați din cadrul instituțiilor de învățământ.

Toate acest evenimente vpr avea loc prin intermediul Direcției De Cultură, Învățământ, Turism a Primăriei Municipiului București.

Parteneri

Englezii introduc o capră „primitivă” pe lista speciilor rare

Caprele sălbatice care trăiesc într-o turmă izolată în Marea...