22 C
București
duminică, iulie 21, 2024
AcasăExterneBahmut, punctul cel mai fierbinte de pe frontul din Ucraina

Bahmut, punctul cel mai fierbinte de pe frontul din Ucraina

Articole Similare

Situația din jurul orașului Bahmut este „extrem de tensionată”, în parte din cauza implicării celor mai „antrenate” unități de asalt ale grupului de mercenari ruși Wagner, a declarat marți comandantul forțelor terestre ucrainene, citat de CNN.

 

Potrivit unei postări pe Telegram a centrului media militar ucrainean, generalul-colonel Oleksandr Sirskii a declarat că, „în ciuda pierderilor semnificative”, în lupta pentru orașul din estul țării, „inamicul a aruncat în ofensivă cele mai antrenate unități de asalt Wagner, încercând să străpungă apărarea trupelor noastre și să înconjoare orașul”.

Trupele ucrainene s-au străduit să mențină căi de acces către Bahmut, în timp ce forțele rusești au avansat treptat la nord și la vest de oraș în ultimele săptămâni.

„În luptele pentru Bahmut, soldații noștri dau numeroase exemple de rezistență, curaj și eroism”, a adăugat acesta.

Oficialii ucraineni au evidențiat intensitatea tot mai mare a luptelor din jurul Bahmut în ultimele săptămâni.

Vezi și Volodir Zelenski: Forţele ucrainene din oraşul Bahmut rezistă

Luni, președintele Volodimir Zelenski a declarat că încercările de a apăra orașul „devin din ce în ce mai dificile”, în timp ce colonelul Iuri Madiar, comandantul Brigăzii 28 Mecanizate, a descris situația de acolo ca fiind „extrem de dificilă”.

Parteneri

Englezii introduc o capră „primitivă” pe lista speciilor rare

Caprele sălbatice care trăiesc într-o turmă izolată în Marea...