22 C
București
duminică, iulie 21, 2024
AcasăBucurestiMâine la ora 10.00 începe „Miercurea Alarmelor” în București și Ilfov

Mâine la ora 10.00 începe „Miercurea Alarmelor” în București și Ilfov

Articole Similare

De 1 martie 2023, de Mărțișor, va începe din nou „Miercurea Alarmelor” în București și Ilfov. Serviciul pentru Situații de Urgență (ISU) a anunțat ora de începere a exercițiului de alarmare publică pentru a verifica funcționarea sirenelor, precum și traducerea sunetelor respective. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a declarat că exercițiul va începe la ora 10:00 în ziua de miercuri, 1 martie 2023. Autoritățile recomandă cetățenilor să păstreze calmul și să urmărească informațiile cu atenție. De asemenea, pentru a evita panică, este recomandat să informați și membrii familiei.

Acest exercițiu se desfășoară în cadrul evenimentului național „Săptămâna Protecției Civile”, care are loc în perioada 25 februarie – 4 martie 2023 în întreaga țară.

Prin utilizarea acestor mijloace de alarmare, autoritățile pot transmite semnale sonore cu semnificații diferite sau mesaje vocale preînregistrate care vizează protecția populației. ISU București și Ilfov explică semnalele de alarmare și cum sunt ele traduse:

  • Prealarmă aeriană: autoritățile transmit mesaje/semnale de avertizare despre probabilitatea producerii unor dezastre sau a unui atac aerian. Sunetul este compus din 3 impulsuri de 32 de secunde fiecare, cu o pauză de 12 secunde între ele.
  • Alarmă aeriană: populația este avertizată cu privire la pericolul imediat de lovire a localității respective. Sunetul este compus din 15 impulsuri de 4 secunde fiecare, cu o pauză de 4 secunde între ele.
  • Alarmă de dezastre: populația este avertizată cu privire la pericolul produs de dezastre naturale. Sunetul este compus din 5 impulsuri de 16 secunde fiecare, cu o pauză de 10 secunde între ele.
  • Încetarea alarmei: populația este informată că pericolul a trecut. Sunetul este compus dintr-un semnal continuu, de aceeași intensitate, cu o durată de 2 minute.

„Cele mai des întâlnite situații în care este alarmată populația, prin intermediul sirenelor electrice și electronice, au loc pe timpul inundațiilor, când este semnalată iminența producerii unor viituri care să pună în pericol viața persoanelor.
De asemenea, sistemul de înștiințare – alarmare poate fi utilizat în cazul producerii unor accidente tehnologice în care sunt implicate substanțe periculoase, ruperii unor baraje hidrotehnice sau căderii obiectelor din atmosferă”, a explicat ISU București și Ilfov într-o postare pe 
Facebook.

Semnalele de alarmare a populației se pot asculta AICI.

Parteneri

Englezii introduc o capră „primitivă” pe lista speciilor rare

Caprele sălbatice care trăiesc într-o turmă izolată în Marea...