24.6 C
București
sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăActualitateRevolta unui economist: Știți câte companii are statul român? 800! Vor să...

Revolta unui economist: Știți câte companii are statul român? 800! Vor să mai facă

Articole Similare

Fostul președinte rus amenință omenirea: „Aderarea Ucrainei la NATO ar însemna sfărâmarea planetei”

Fostul președinte rus amenință omenirea. Dmitri Medvedev, fostul președinte...

Sondaj: 6 români din 10 cred că nivelul lor de bunăstare va crește

Unii români sunt optimiști. Șase din zece români se aşteaptă...

Care este tariful zborurilor spre orașele afectate de închiderea Văii Oltului

Tarif zboruri Tariful mediu al zborurilor spre oraşele afectate de...

Economistul Bogdan Glăvan critică în termeni foarte duri ordonanța urgență care permite statului român să să înființeze noi companii, la propunerea ministerelor de resort.

”Guvernul a dat OUG să înființeze noi companii de stat.

Știți câte companii de stat au Ungaria și Polonia? 300-400.

Știți câte companii de stat au Cehia, Slovacia, țările baltice? Căteva zeci.

Știți câte companii de stat au Franța, Germania? Câteva zeci.

Știți câte companii de stat are Coreea, unde au fost recent domnii Ciucă și Ciolacu și s-au întors mai înțelepți? 50.

Știți câte companii de stat are România? 800.

Și ai noștri înțelepți vor să mai facă! În loc să mai taie din ele, ei vor să le înmulțească! În loc să mergem spre modelul economiilor dezvoltate, noi mergem spre modelul chinez, adică înapoi spre socialism.

Unde mai punem la socoteală că firmele statului sunt pe pierdere, probabil cu excepția firmelor din energie, care reprezintă, de fapt, un ANAF 2.0. Deci aceste firme de stat reduc capitalul națiunii, îl consumă.

Politrucii vor să inventeze companii, cum a inventat Firea, tot ca să sugă sângele poporului. Că din banii noștri le inventează, nu din banii nemților, ai francezilor sau ai coreenilor. Din banii noștri. De asta e nevoie să taie pensiile, de asta e nevoie să crească impozitele – ca să înființeze ei companii pentru nomenclaturiști.

Sunt pur și simplu siderat de viteza cu care România regresează, din perspectivă instituțională. Din ce în ce mai mulți boieri, care nu se mai satură, construiesc un regim feudal, alimentat prin noi și noi taxe. Și nu mă interesează că crește PIB, PIB crește și în China și în Turkmenistan și în țările arabe; nu acesta este rețeta pe care o merităm, nu pentru asta au murit atâția tineri la Revoluție”, a spus Glăvan.

Guvernul va putea înfiinţa, în numele statului, societăţi cu capital de stat în România şi în străinătate, cu respectarea prevederilor legislative în domeniul ajutorului de stat, la propunerea ministerelor de resort în al căror domeniu de specialitate se încadrează obiectul principal de activitate al societăţii sau sub a căror autoritate funcţionează regia autonomă, notează Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Executivului, măsura a fost adoptată printr-o ordonanţă de urgenţă pentru modificarea şi completarea OUG nr. 20/2014 privind stabilirea unor măsuri de eficientizare a activităţii de privatizare pentru dezvoltarea în condiţii de profitabilitate a activităţii operatorilor economici cu capital de stat, pentru exercitarea drepturilor şi îndeplinirea obligaţiilor ce decurg din calitatea de acţionar a statului la anumiţi operatori economici, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.

Astfel, Guvernul va putea înfiinţa, în condiţiile legii, în numele statului, societăţi cu capital de stat, în România şi în străinătate, cu respectarea prevederilor legislative în domeniul ajutorului de stat, la propunerea ministerelor de resort în al căror domeniu de specialitate se încadrează obiectul principal de activitate al societăţii sau sub a căror autoritate funcţionează regia autonomă.

Parteneri

Englezii introduc o capră „primitivă” pe lista speciilor rare

Caprele sălbatice care trăiesc într-o turmă izolată în Marea...