34.3 C
București
joi, iulie 18, 2024
AcasăActualitateRiscul de inundaţii pe râul Bega a scăzut. Satul Bodo este în...

Riscul de inundaţii pe râul Bega a scăzut. Satul Bodo este în continuare afectat

Articole Similare

Englezii introduc o capră „primitivă” pe lista speciilor rare

Caprele sălbatice care trăiesc într-o turmă izolată în Marea...

Planurile UE privind hidrogenul verde au nevoie de un reality check

Obiectivele Uniunii Europene de a produce și importa hidrogen...

UE ar putea reduce tarifele de import pentru vehiculele electrice fabricate de Volkswagen şi BMW în China

Comisia Europeană a semnalat producătorilor auto germani Volkswagen şi...

Elon Musk anunţă că va muta companiile din California

Elon Musk a declarat, marţi, că va muta sediile...

Administraţia Naţională Apele Române anunţă, marţi, că riscul de inundaţii pe Râul Bega s-a diminuat, dar sunt în continuare în vigoare atenţionări hidrologice care vizează judeţul Timiş. De asemenea, continuă intervenţiile pentru stabilizarea situaţiei.

„Datorită intervenţiilor din timpul zilei de ieri şi de azi-noapte ale echipelor noastre (formate din 35 de angajaţi) care au acţionat alături de cele ale ISU, riscul de inundaţii pe Râul Bega s-a diminuat. În acest moment, debitele sunt în scădere, fiind depăşite cotele de inundaţie la staţiile hidrometrice Balinţ şi Chizătău, aflându-se în continuare sub cod  hidrologic”, a transmis, marţi, Apele Române.

Unde mai sunt pericole de inudații

Potrivit instituţiei, creşteri de debite şi niveluri prin propagarea viiturii, cu depăşirea cotei de atenţie, se înregistrează pe râul Timiş, la staţia hidrometrică Grăniceripe şi râul Bârzava, la staţia hidrometrică Partoş.

„Pentru consolidarea digului de pe malul stâng al râului Bega din aval de pod (localitatea Răchita), colegii noştri de la Apele Române Banat – Formaţia Făget au pus la dispoziţia Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Dumbrava 3.000 de saci cu nisip. În satul Bodo (comuna Balinţ), echipele noastre alături de forţele ISU acţionează şi la această oră pentru stabilizarea situaţiei”, a mai transmis sursa citată.

Instituţia menţionează că zona Făget-Balinţ este inclusă în zonele cu risc hidrologic cu probabilitate de 10%. ”Aceasta înseamnă faptul că zonele respective sunt predispuse la producerea unor pagube mari, în condiţiile unor inundaţii de amploare mică”, arată Apele Române.

Parteneri

Englezii introduc o capră „primitivă” pe lista speciilor rare

Caprele sălbatice care trăiesc într-o turmă izolată în Marea...