24.6 C
București
sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăExterneRusia pune condiții pentru reluarea discuțiilor nucleare STAR. Liderii de la Moscova...

Rusia pune condiții pentru reluarea discuțiilor nucleare STAR. Liderii de la Moscova vor ca Washingtonul să îi asculte

Articole Similare

Fostul președinte rus amenință omenirea: „Aderarea Ucrainei la NATO ar însemna sfărâmarea planetei”

Fostul președinte rus amenință omenirea. Dmitri Medvedev, fostul președinte...

Sondaj: 6 români din 10 cred că nivelul lor de bunăstare va crește

Unii români sunt optimiști. Șase din zece români se aşteaptă...

Care este tariful zborurilor spre orașele afectate de închiderea Văii Oltului

Tarif zboruri Tariful mediu al zborurilor spre oraşele afectate de...

Rusia și-a prezentat condițiile pentru a relua discuțiile nucleare Start cu SUA. Purtătorul de cuvânt de la Kremlin susține că Moscova vrea să îi fie ascultată poziția înainte de a negocia cu privire la reducerea armelor nucleare.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a anunțat că Rusia nu va relua participarea la tratatul New START de reducere a armelor nucleare cu Statele Unite până când nu li se vor îndeplini anumite condiții. Moscova vrea ca Washingtonul să îi asculte poziția.

Declarațiile purtătorului de cuvânt au fost făcute la aproximativ o săptămână de la avertismentul lui Vladimir Putin. În cadrul discursurilor ținute la un an de la izbucnirea războiului din Ucraina, liderul de la Kremlin a anunțat că Rusia a decis să suspende participarea la cel mai recent tratat START (Noul START, Tratatul privind reducerea armelor nucleare strategice).

Purtătorul de cuvânt la Kremlinului susține că „atitudinea Occidentului în mod colectiv”, condus de Statele Unite, trebuie să se schimbe față de Moscova. Peskov a ținut să sublinieze faptul că „securitatea unei ţări nu poate fi asigurată în detrimentul securităţii alteia”.

În cadrul interviului acordat pentru cotidianul Izvestia, Dmitri Peskov a adăugat că NATO, prin înarmarea Ucrainei, „acţionează ca un bloc unic, nemaiacţionând ca oponenţii noştri condiţionali, ci ca inamici”, potrivit Agerpres.

Ce părere are Kremlinul despre planul de pace al Chinei

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a discutat și despre planul de pace în 12 pași întocmit de China. Oficialii de la Beijing îndeamnă Rusia și Ucraina să reia discuțiile de pace și își prezintă poziția față de folosirea armelor nucleare. Peskov susține că vocea Beijingului ar trebui să fi auzită, dar că nuanțele sunt importante.

„Orice încercare de a formula teze pentru a ajunge la o soluţionare paşnică a problemei este binevenită, dar, desigur, nuanţele sunt importante”, a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Despre planul de pace întocmit de China a vorbit și Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei. Acesta a declarat că este deschis să ia în considerare părți ale planului de pace în 12 puncte al Beijingului. Liderul de la Kiev a precizat că planul de pace ar putea fi acceptat doar dacă a duce la retragerea trupelor sale de pe întreg teritoriul ucrainean.

Parteneri

Englezii introduc o capră „primitivă” pe lista speciilor rare

Caprele sălbatice care trăiesc într-o turmă izolată în Marea...