32 C
București
joi, iulie 18, 2024
AcasăExterneSerbia nu vrea să ofere arme Rusiei

Serbia nu vrea să ofere arme Rusiei

Articole Similare

Englezii introduc o capră „primitivă” pe lista speciilor rare

Caprele sălbatice care trăiesc într-o turmă izolată în Marea...

Planurile UE privind hidrogenul verde au nevoie de un reality check

Obiectivele Uniunii Europene de a produce și importa hidrogen...

UE ar putea reduce tarifele de import pentru vehiculele electrice fabricate de Volkswagen şi BMW în China

Comisia Europeană a semnalat producătorilor auto germani Volkswagen şi...

Elon Musk anunţă că va muta companiile din California

Elon Musk a declarat, marţi, că va muta sediile...

Guvernul sârb, de la care mulţi din Rusia aveau mari aşteptări, a refuzat să trimită arme Moscovei în contextul invaziei în curs din Ucraina.

 

Acest lucru a fost declarat de şeful Direcţiei principale de informaţii a Ministerului ucrainean al Apărării, Kyrylo Budanov, care a vorbit cu Vocea Americii, relatează Ukrinform.

„De fapt, aproape singura ţară care chiar transferă (către Rusia – n.r.) arme mai mult sau mai puţin serioase este Iranul. Nu vă voi spune nimic nou aici. Au existat informaţii că ar veni ceva din Coreea de Nord, dar nu avem nicio confirmare în acest sens. Şi nu există niciun caz în care am consemna că o anumită armă a venit din Coreea de Nord şi că a fost folosită. Poate că pur şi simplu nu am văzut-o încă sau poate că merge pentru a acoperi alte nevoi. În ceea ce priveşte alte ţări, Rusia încearcă doar să cumpere orice de oriunde – pentru că problemele lor sunt într-adevăr semnificative. Serbia, pentru care toată lumea din Rusia îşi punea mari speranţe, a refuzat să le trimită arme”, a declarat Budanov.

Potrivit şefului serviciilor de informaţii, există anumite eforturi întreprinse de Rusia pentru a cumpăra arme prin intermediul unor ţări terţe la o scară mai mult sau mai puţin mare.

Ciolacu anunță că banii din PNRR sunt aproape de România

„Acum încearcă cu Myanmar. Vom vedea ce va ieşi din asta în timp. Dar, de fapt, în ceea ce priveşte furnizarea de arme, Rusia se limitează la Iran. Asta începând de astăzi”, a adăugat şeful GUR. Budanov a spus că Federaţia Rusă este de fapt un stat „buboi”. „Şi de câte ori a fost deja exprimat acest lucru? ‘Linia roşie! Rusia va folosi armele nucleare, le foloseşte deja aproape!’. Acest lucru se întâmplă de ceva timp… Prima dată s-a întâmplat la sfârşitul primăverii, iar apoi a continuat o dată la fiecare lună şi jumătate. Punctul culminant a fost de la sfârşitul verii până la mijlocul toamnei. S-a întâmplat? Nu, nu s-a întâmplat. Pot ei să aplice această lovitură? Ipotetic, totul este posibil în această viaţă. Este realist? Nu, nu este posibil. Asta pentru că Rusia este un stat „balon de săpun”, să spunem aşa. Ei exagerează totul”, a declarat Budanov.

Parteneri

Englezii introduc o capră „primitivă” pe lista speciilor rare

Caprele sălbatice care trăiesc într-o turmă izolată în Marea...