24.6 C
București
sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăExterneSituația în Bahmut este complicată. Soldații sunt deznădăjduiți: Bahmut probabil va cădea

Situația în Bahmut este complicată. Soldații sunt deznădăjduiți: Bahmut probabil va cădea

Articole Similare

Fostul președinte rus amenință omenirea: „Aderarea Ucrainei la NATO ar însemna sfărâmarea planetei”

Fostul președinte rus amenință omenirea. Dmitri Medvedev, fostul președinte...

Sondaj: 6 români din 10 cred că nivelul lor de bunăstare va crește

Unii români sunt optimiști. Șase din zece români se aşteaptă...

Care este tariful zborurilor spre orașele afectate de închiderea Văii Oltului

Tarif zboruri Tariful mediu al zborurilor spre oraşele afectate de...

Soldații ucraineni din Bahmut sunt deznădăjduiți, având în vedere că situația este din ce în ce mai complicată în acest oraș.

Un soldat ucrainean a povestit pentru France Presse că nu știe cât timp vor mai fi în stare camarazii săi să apere orașul Bahmut, cel care a devenit un punct important pentru ambele facțiuni.

În reportajul publicat în cursul zilei de marți, 28 februarie, de către sursa anterior citată, se arată că situația din Bahmut este foarte dificilă, așa cum a recunoscut și comandamentul militar ucrainean.

Un soldat în vârstă de 40 de ani, pe care sursa anterior citată l-a numit Fox, spune că situația din acest oraș nu dă multe speranțe. El spune că trupele ucrainene care apără orașul nu au destui soldați, dar nici muniții suficiente. Mai mult, ele se simt descurajate.

Fox a povestit, așezat pe un pat, cu pistolul-mitralieră lângă el, că trupele ucrainene se lovesc de mai multe dificultăți.

„Somnul insuficient, frigul, ploaia, vremea mereu schimbătoare, bombardamentele permanente, asalturile constante ale infanteriei”, spune acesta.

Nimeni nu poate face predicții

Soldatul numit Fox spune că este dificil de făcut predicții, subliniind că este tot mai greu de rezistat în fața asalturilor și tirurilor de artilerie ale trupelor lui Vladimir Putin.

El a mai spus că trupele ucrainene nu simt sprijinul artileriei ucrainene. Acesta spune că, în cele din urmă, Bahmut va cădea în mâinile rușilor.

”Dacă ne simţim deznădăjduiţi, dacă suntem apatici, nu vom învinge. Dar nici nu avem o dispoziţie bună. Nu am fugit. Am rămas toţi aici”, spune un servant de mortier în vârstă de 44 de ani, numit Kad.

Totuși, există și soldați ucraineni, precum Ded, care sunt foarte optimiști cu privire la situația din Bahmut.

Rușii nu trebuie subestimați

Pe de altă parte, soldatul numit Fox spune că rușii nu trebuie subestimați deoarece ei sunt foarte puternici, cu toate că au suferit pierderi importante.

De asemenea, el mai spune că trupele lui Vladimir Putin ”au tras concluziile necesare şi au schimbat strategia”. El mai spune că printre rușii de pe front sunt și unii care știu cum să lupte. Fox spune că ”ei gândesc şi învaţă la fel ca noi”.

Oraşul Bahmut rezistă încă, dar cu un „preţ enorm” şi „fiecare stradă este acoperită cu sângele nostru”, spune mai departe acelaşi soldat. El se abţine să-şi critice comandanţii, însă mărturiseşte că nu ştie de ce trupele ucrainene încă mai luptă pentru a ţine acest oraş în pofida pierderilor suferite, fiind vorba în opinia sa probabil despre „o decizie politică”.

Parteneri

Englezii introduc o capră „primitivă” pe lista speciilor rare

Caprele sălbatice care trăiesc într-o turmă izolată în Marea...