22 C
București
duminică, iulie 21, 2024
AcasăExterneVladimir Putin „cu siguranță nu poate” să decidă dacă va candida pentru...

Vladimir Putin „cu siguranță nu poate” să decidă dacă va candida pentru un nou mandat de președinte. Cine ar putea să îl înlocuiască

Articole Similare

Purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin a vorbit despre posibilitatea ca liderul de la Kremlin să candideze pentru un nou mandat. Dmitri Peskov a dat de înțeles că președintele, în vârstă de 70 de ani, nu a luat încă o decizie în acest sens.

Dmitri Peskov a declarat că Vladimir Putin „cu siguranță nu poate” decide momentan dacă va condida, din nou, pentru funcția de președinte al Rusiei. Mai multe zvnouri în legătură cu starea de sănătate a liderului de la Kremlin au circulat încă de la începutul războiului din Ucraina. Purtătorul de cuvânt al președintelui rus a confirmat că alegerile vor avea loc chiar dacă țara sa este implicată într-un conflict militar. Cu toate acestea, Putin nu este decis dacă va candida sau nu.

„Până acum, nu există dispoziții preelectorale sau electorale. Putin are multe de făcut. Cu siguranță nu poate decide acum. În condițiile SVO (n.r. operațiunea militară specială), perspectivele organizării alegerilor, atât cele din septembrie, cât și cele prezidențiale au fost puse sub semnul întrebării. Acestea și alte alegeri ar trebui să aibă loc. Este o parte integrantă a dezvoltării societății noastre și a sistemului politic”, a declarat Peskov.

Vladimir Putin, oprit de problemele medicale

Oficialul rus a continuat prin a spune că nu l-a auzit pe liderul de la Kremlin să vorbească despre posibila sa candidatură la alegerile prezidențiale. „Adică este încă puțin prematur. Trebuie doar să avem răbdare”, a mai adăugat Peskov. Purtătorul de cuvânt nu a vrut să dea mai mult explicații privind starea de sănătate a lui Vladimir Putin. Au existat mai multr zvonuri că Putin ar suferi de anumite boli care ar putea să îl împiedice să conducă țara.

În cazul în care liderul de la Kremlin va candida, el ar putea să fie numit pentru a cincea oară președinte al Rusiei. Este important de precizat că Putin a fost timp de câteva luni președinte interimar, la începutul anului 2000. Persoanele care au criticat regimul impus de dictatorul rus la Moscova speră că Putin își va anunța demisia odată cu noile alegeri. Cu toate acestea, nu există un candidat clar pentru cea mai înaltă funcție în stat.

Un posibil candidat ar putea să fie ministrul agriculturii Dmitri Patrushev, în vârstă de 45 de ani. Tatăl său, șeful de securitate al lui Putin, Nikolai Patrushe, a spus că își dorește ca fiul său să conducă țara. O altă variantă este Alexei Dyumin, 50 de ani. Guvernatorul din Tula i-a salvat viața președintelui rus când a fost atacat de un urs brun. O ultimă variantă posibilă ar putea fi fostul președinte Dmitri Medvedev. Cu toate acestea, multe persoane se îndoiesc că liderul de la Kremlin va renunța voluntar la funcția pe care o are, potrivit Dailymail.

Parteneri

Englezii introduc o capră „primitivă” pe lista speciilor rare

Caprele sălbatice care trăiesc într-o turmă izolată în Marea...