24.6 C
București
sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăEconomicCiucă, la semnarea modernizării rutei alternative către Braşov: Va asigura fluidizarea traficului...

Ciucă, la semnarea modernizării rutei alternative către Braşov: Va asigura fluidizarea traficului / Nu am renunţat la proiectul care leagă, prin autostradă, Ploieşti de Braşov

Articole Similare

Fostul președinte rus amenință omenirea: „Aderarea Ucrainei la NATO ar însemna sfărâmarea planetei”

Fostul președinte rus amenință omenirea. Dmitri Medvedev, fostul președinte...

Sondaj: 6 români din 10 cred că nivelul lor de bunăstare va crește

Unii români sunt optimiști. Șase din zece români se aşteaptă...

Care este tariful zborurilor spre orașele afectate de închiderea Văii Oltului

Tarif zboruri Tariful mediu al zborurilor spre oraşele afectate de...

„Mă bucur că un proiect început în 1985 ajunge astăzi să fie transpus în realitate şi vorbim despre un tronson de drum care va trece Carpaţii şi va reuşi să lege subul ţării de centrul ţării, un proiect foarte important pentru noi toţi. Sigur că are relevanţă foarte mare pentru localităţile de pe Valea Doftanei, pentru cetăţenii din acest perimetru pentru că, pe de o parte asigură fluidizarea traficului, de cealaltă parte asigură oportunităţi atât economice, cât şi turistice. Este un proiect pe care îl vom realiza cu bani de la bugetul de stat. Este unul dintre proiectele cele mai importante pe care le va desfăşura Ministerul Dezvoltării, prin CNI, şi are ca obiect infrastructura rutieră”, a afirmat Nicolae Ciucă, miercuri, la  semnarea contractului pentru reabilitarea şi modernizarea Drumului Judeţean 1021 Valea Doftanei, judeţul Prahova – Brădet, judeţul Braşov.

El a mai spus că anul trecut au fost semnate contracte de circa 10,3  miliarde euro.

„Ceea ce doresc să subliniez este faptul că iată găsim soluţii pentru ca, prin fondurile de la bugetul de stat, să realizăm partea aceasta de complementaritate cu proiectele de infrastructură pe care le-am pus deja în practică din fonduri europene. Aş putea să subliniez faptul că anul trecut s-au semnat contracte de aproximativ 10,3 miliarde euro, iar la nivelul Ministerul Transporturilor au fost începute foarte multe elemente de infrastructură şi suntem aici în Prahova, iar Prahova se află pe itinerariul de unde pleacă A7 şi leagă atât Capitală, cât şi Ploieştiul, de Buzău, Focşani, Paşcani şi există în perspectivă dezvoltarea inclusiv până la Suceava”, a completat Ciucă.

Acesta a adăugat că nu a fost abandonat nici proiectul care leagă Ploieştiul de Braşov, prin autostradă.

„Doresc să subliniez că nu s-a renunţat la proiectul legării Ploieştiului de Braşov prin autostradă şi discuţiile pe care le avem la nivelul Guvernului, asumarea pe care sperăm să o finalizăm printr-o decizie atât politică, cât guvernamentală foarte curând, să concretizeze demararea proiectului pentru autostrada Ploieşti – Braşov”, a conchis premierul.

Pe 23 februarie a.c., Guvernul a aprobat, la propunerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA), indicatorii tehnico-economici pentru reabilitarea şi modernizarea DJ 102I, Valea Doftanei (judeţul Prahova) – Brădet (judeţul Braşov).

Conform comunicatului de presă al MDLPA, reabilitarea şi modernizarea drumului judeţean va fi realizată între km 37+620 şi km 63+256,08, pe o lungime totală de 25,6 km, iar traseul se împarte în două tronsoane.

 

Prin urmare, tronsonul 1 se află pe raza judeţului Prahova, între km 37+620 şi km 50+820,38 (limita judeţului Braşov), în lungime de 13,2 km, iar tronsonul 2 – pe raza judeţului Braşov, între km 50+820,38 şi km 63+256,08, în lungime de 12,4 km.

 

Sursa citată a adăugat că durata de execuţie a obiectivului este de 42 de luni, iar valoarea totală estimată este de 642.051.000 lei, din care Ministerul Dezvoltării, prin Compania Naţională de Investiţii, va asigura 616.072.000 lei, diferenţa fiind suportată de consiliile judeţene Prahova şi Braşov. 

Parteneri

Englezii introduc o capră „primitivă” pe lista speciilor rare

Caprele sălbatice care trăiesc într-o turmă izolată în Marea...