20.4 C
București
duminică, mai 28, 2023
AcasăTechFaceți cunoștință cu ION, noul consiler onorific și virtual al Primului Ministru

Faceți cunoștință cu ION, noul consiler onorific și virtual al Primului Ministru

Articole Similare

Premierul Nicolae Ciuca l-a prezentat astăzi pe ION, un proiect de inteligență artificială, conceput de cercetători și profesori români, căruia i-a fost atribuit gradul de „consilier onorific” al premierului.

ION a fost conceput pentru a „ajuta cetățenii români, conectând guvernul în timp real cu propunerile lor, cu problemele și dorințele oamenilor”, conform domnului Ciucă.

Premierul a dat un exemplu despre cum funcționează acest sistem: „Îl invit pe ION să spună câteva cuvinte”. ION a răspuns: „Bună! Eu sunt ION. Rolul meu este să te reprezint. Ca într-o oglindă. Învață-mă să fiu român. Ce trebuie să știu despre România?”.

Nicu Sebe, coordonatorul echipei de cercetători, a spus despre proiect că „Dacă vă gândiți, ION în oglindă este NOI, adică noi,toți românii”. Ideea de bază este că prin tehnologia AI românii vor fi mai bine de Guvern.

Totuși, deși conceptul este unul promițător și are șanse să crească interacțiunea oamenilor cu autorităților, Money Buzz! a testat platforma online (ion.gov.ro), dar se pare că, deocamdată, este mai mult un site de prezentare, decât un instrument AI funcțional.

Astfel, momentan, singura modalitate de a trimite un mesaj către Guvern prin intermediul lui ION este prin etichetarea acestuia pe platformele de socializare.

MAI MULTE | ȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI BUSINESS | ȘTIRI BANI |

CITEȘTE ȘI: Aproape jumătate dintre părinți folosesc aplicații de control parental

Parteneri

Engie şi Amazon au deschis cea mai mare fermă agrovoltaică din Italia

Compania franceză Engie şi Amazon au inaugurat vineri cea...