26.8 C
București
duminică, iulie 21, 2024
AcasăExterneMeloni a sunat-o pe Schlein: „Mă aștept la o opoziție foarte dură”;...

Meloni a sunat-o pe Schlein: „Mă aștept la o opoziție foarte dură”; „Nu cheltuim banii italienilor pe arme pentru ucraineni”

Articole Similare

Cred că este un scenariu foarte interesant, am sunat-o pe Elly Schlein să o felicit personal, evident că mă aștept la o opoziție foarte dură, eu am făcut o opoziție foarte dură”, a spus premierul Giorgia Meloni, la emisiunea „Cinque minuti”, realizată de Bruno Vespa.

„Confruntarea ideilor nu m-a îngrijorat, nu m-a speriat niciodată. V-am auzit spunând că Partidul Democrat ‘va fi o problemă’ pentru Guvernul Meloni: pentru noi democrația nu a fost niciodată o problemă, cel mult a fost pentru Stânga, pentru noi comparația, dacă este făcută pe idei, este o veste bună. Cu siguranță, sunt pregătită pentru o confruntare și îi doresc spor la muncă”, a adăugat Meloni.

„Unica modalitate de a înfrunta cu seriozitate această chestiune într-un mod uman este să oprim plecările și în acest sens avem nevoie de o Europă care, pe lângă faptul că își declară disponibilitatea sa, acționează rapid, și acesta este motivul pentru care eu am trimis o scrisoare către Consiliul European și către Comisia Europeană, pentru a cere ca ceea ce am discutat la ultimul consiliu european să fie pus în aplicare imediat”, a declarat premierul Giorgia Meloni la emisiunea „Cinque minuti” realizată de Bruno Vespa, difuzată luni seara la RaiUno, despre naufragiul migranților la Crotone. „Vreau să reiterez condoleanțele mele pentru o tragedie care nu poate lăsa pe nimeni indiferent”, a spus premierul italian.

Meloni: Noi nu cheltuim bani pe arme pentru ucraineni, noi deja le avem. Cred că ceea ce s-a întâmplat, demonstrează ceea ce spunem din totdeauna, pentru că printre multele minciuni pe care le-am auzit în aceste ore, se numără și cea potrivit căreia acești oameni au naufragiat din cauza prevederilor Guvernului privind ONG-urile, numai că acea rută nu este acoperită de organizațiile neguvernamentale și acest lucru demonstrează, în mod banal, că ideea este că cu cât pleacă mai mulți oameni, cu atât mai mulți oameni riscă să moară”, a afirmat Giorgia Meloni.

„Aud persoane spunând că nu avem bani pentru italieni și, în schimb, cheltuim banii pe arme, și asta este o prostie: noi nu cheltuim bani să cumpărăm arme pe care le trimitem ucrainenilor, noi avem deja arme pe care, din fericire, considerăm că astăzi nu trebuie să le folosim. Prin urmare, nu luăm nimic de la italieni pentru a împiedica un război care i-ar putea afecta și pe italieni”, a mai reiterat Meloni.

„Înțeleg toate dificultățile și îndoielile cetățenilor, dar cred și că ar trebui să fie clar că este o iluzie să credem că, dacă nu i-am sprijini pe ucraineni, am avea pace. Nu am avea pace, ci o invazie, iar acea invazie ar aduce războiul mai aproape de casa noastră, acesta este scenariul”, a spus premierul italian, intervievat de Bruno Vespa.

„Sunt mândră de faptul că ceea ce am făcut pentru ucraineni privește și populația civilă: nimeni nu spune că noi în Ucraina am adus generatoarele electrice, pentru că sunt oameni care riscă să moară de frig, care nu au lumină, copii, familii, oameni normali atacați cu rachete, care bombardează infrastructurile strategice pentru a îngenunchea populația, cu frig, foamete, întuneric”, a spus Meloni. „Sunt mândră și cred că și italienii ar trebui să fie mândri de ceea ce facem pentru a apăra aceste familii și acești copii: este Italia, o Italie mândră care nu își schimbă poziția de la o zi la alta și până voi fi la guvernare, aceasta este Italia pe care vreau să o reprezint”, a adăugat premierul italian.

Traducerea Rador

Parteneri

Englezii introduc o capră „primitivă” pe lista speciilor rare

Caprele sălbatice care trăiesc într-o turmă izolată în Marea...