34.3 C
București
joi, iulie 18, 2024
AcasăBucurestiPe data de 4 martie are loc la ParkLake Shopping Center, în...

Pe data de 4 martie are loc la ParkLake Shopping Center, în București, Maratonul Resuscitării

Articole Similare

Englezii introduc o capră „primitivă” pe lista speciilor rare

Caprele sălbatice care trăiesc într-o turmă izolată în Marea...

Planurile UE privind hidrogenul verde au nevoie de un reality check

Obiectivele Uniunii Europene de a produce și importa hidrogen...

UE ar putea reduce tarifele de import pentru vehiculele electrice fabricate de Volkswagen şi BMW în China

Comisia Europeană a semnalat producătorilor auto germani Volkswagen şi...

Elon Musk anunţă că va muta companiile din California

Elon Musk a declarat, marţi, că va muta sediile...

În cadrul Săptămânii Protecției Civile 2023, Fundația pentru SMURD va organiza Maratonul Resuscitării în ParkLake Shopping Center din București pe data de 4 martie. Participanții la acest eveniment vor învăța cum să acorde primul ajutor în cazul unui stop cardiorespirator prin intermediul manechinelor.

Fundația pentru SMURD a lansat o invitație către toți cei interesați să învețe cum să acorde primul ajutor în caz de stop cardiorespirator la Maratonul Resuscitării. Evenimentul este organizat cu ocazia Săptămânii Protecției Civile 2023 și va avea loc la ParkLake Shopping Center, Main Square, sâmbătă, pe data de 4 martie, între orele 12:00-22:00.

Inițiativa Maratonului Resuscitării a fost lansată inițial la nivelul SMURD Cluj și s-a extins ulterior la nivel național prin Fundația pentru SMURD, cu scopul de a educa populația în privința importanței acordării primului ajutor în caz de stop cardiorespirator.

Participarea la acest eveniment este deosebit de importantă, deoarece, conform medicilor, 4 din 5 stopuri cardiorespiratorii au loc acasă. Din acest motiv, dacă victima nu primește manevre de resuscitare până la sosirea echipajelor de urgență, șansele de supraviețuire scad cu 10% în fiecare minut care trece.

Având în vedere datele menționate mai sus, este de la sine înțeles că dacă ne confruntăm vreodată cu o situație în care suntem martor al unei persoane care a suferit un stop cardiorespirator, șansele de supraviețuire a victimei depind în cea mai mare măsură de reacția noastră.

Pentru a asigura o supraviețuire cât mai bună și recuperarea cu un deficit neurologic cât mai redus a victimelor, este esențial să respectăm următoarele recomandări:

  • recunoașterea cât mai rapidă a stopului cardiorespirator
  • apelarea imediată a numărului unic de urgență 112
  • aplicarea promptă a manevrelor de resuscitare până la sosirea echipajelor medicale de urgență.

La Maratonul Resuscitării, vor fi peste 60 de persoane, printre care medici, paramedici, asistenți, studenți la medicină și voluntari SMURD, pentru a ajuta participanții să învețe cum să recunoască și să reacționeze în cazul unui stop cardiorespirator. Evenimentul va fi organizat în peste 20 de stații practice, fiecare cu doi instructori care vor oferi cursuri de 30 de minute. Cursurile se vor desfășura pe parcursul întregului Maraton și vor fi reluate pentru noii participanți.

Participarea la acest eveniment este gratuită și nu este necesară o înregistrare prealabilă.

 Detalii despre eveniment se pot afla de AICI.

Parteneri

Englezii introduc o capră „primitivă” pe lista speciilor rare

Caprele sălbatice care trăiesc într-o turmă izolată în Marea...