24.6 C
București
sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăActualitateProtest în Dâmbovița. Părinţii elevilor din școala unde urmează a fie mutat...

Protest în Dâmbovița. Părinţii elevilor din școala unde urmează a fie mutat băiatul care îşi bate colegii au trecut la amenințări

Articole Similare

Fostul președinte rus amenință omenirea: „Aderarea Ucrainei la NATO ar însemna sfărâmarea planetei”

Fostul președinte rus amenință omenirea. Dmitri Medvedev, fostul președinte...

Sondaj: 6 români din 10 cred că nivelul lor de bunăstare va crește

Unii români sunt optimiști. Șase din zece români se aşteaptă...

Care este tariful zborurilor spre orașele afectate de închiderea Văii Oltului

Tarif zboruri Tariful mediu al zborurilor spre oraşele afectate de...

Părinţii elevilor de la şcoala din Valea Voievozilor, județul Dâmbovița, cer conducerii unității de învățământ să oprească transferul elevului aflat în clasa a treia şi mutat în urma presiunilor şi protestelor părinţilor de la şcoala Coresi, pe motiv că îşi agresează atât colegii cât şi profesorii.

Oamenii se tem că fiii și ficele lor vor deveni victime ale agresiunii băiatului şi ameninţă că vor cere, la rândul lor, transfer la alte şcoli pentru copiii lor.

Concret, părinții au depus o cerere conducerii școlii prin care solicită ca transferul elevului de clasa a treia de la Şcoala Coresi, acuzat de repetate agresiuni, să nu fie finalizat.

„Spune nu violenţei în şcoala Valea Voievozilor”

Zeci de părinţi s-au mobilizat şi au înfiinţat un grup denumit „Spune nu violenţei în şcoala Valea Voievozilor”.

Părinților le este frică că următoarele victime ale ieşirilor agresive ale băiatului vor fi chiar copiii lor şi au anunţat Consiliul de Administraţie al unităţii de învăţământ că, dacă transferul va fi finalizat, aşa cum a aprobat Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa, ei vor cere, la rândul lor, mutarea copiilor lor la alte şcoli.

Mai mult, părinţii nemulţumiţi pregătesc şi ei un protest, care ar urma a avea loc vineri, la ora 17:00.

Protest în fața mai multor instituții publice

Miercuri dimineaţă, zeci de părinţi au participat la un protest în faţa sediilor mai multor instituţii publice – Prefectura, Consiliul Judeţean, Inspectoratul Şcolar Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului – pentru a cere măsuri ferme pentru combaterea bullyingului în şcoli.

Ei spun că mutarea elevilor problemă de la o şcoală la alta reprezintă, de fapt, pasarea responsabilităţii.

„Astăzi ai noştri, mâine ai voştri!”, ”Ruşine să vă fie!”, ”Fără violenţă în şcoli!”, au scandat părinţii în faţa instituţiilor pe care le consideră responsabile pentru rezolvarea problemei privind violenţa în şcoli.

Şcoala Valea Voievozilor ar fi a treia în care copilul de clasa a treia ajunge, din celelalte două fiind mutat tot ca urmare a protestelor vocale ale părinţilor copiilor pe care băiatul i-a bătut, în mod repetat.

Părinţii au povestit că unora dintre copiii le e teamă să mai meargă la şcoală, după ce au fost victime ale ieşirilor agresive ale băiatului, fiind daţi cu capul de bancă, târâţi pe jos, agresaţi în baie. Ei au mai spus elevul a aruncat cu ghivece de flori după cadre didactice.

La rândul lor, părinţii elevului agresiv au evitat discuţiile cu părinţii victimelor acestuia şi au prezentat la şcoală documente care arată că băiatul este „clinic sănătos”.

Parteneri

Englezii introduc o capră „primitivă” pe lista speciilor rare

Caprele sălbatice care trăiesc într-o turmă izolată în Marea...