34.3 C
București
joi, iulie 18, 2024
AcasăExterneUK: Închisoare pentru părinții unei fete care a murit în condiții groaznice

UK: Închisoare pentru părinții unei fete care a murit în condiții groaznice

Articole Similare

Englezii introduc o capră „primitivă” pe lista speciilor rare

Caprele sălbatice care trăiesc într-o turmă izolată în Marea...

Planurile UE privind hidrogenul verde au nevoie de un reality check

Obiectivele Uniunii Europene de a produce și importa hidrogen...

UE ar putea reduce tarifele de import pentru vehiculele electrice fabricate de Volkswagen şi BMW în China

Comisia Europeană a semnalat producătorilor auto germani Volkswagen şi...

Elon Musk anunţă că va muta companiile din California

Elon Musk a declarat, marţi, că va muta sediile...

Doi galezi, părinți ai unei adolescente cu dizabilități, au fost condamnați la închisoare pentru omor, după ce fata a decedat de obezitate morbidă, în condiții de igienă inimaginabile.

Aproape 150 de kilograme avea Kaylea Titford când a murit, la vârsta de 16 ani, în octombrie 2020. S-a născut cu „spina bifida”, o afecțiune a coloanei vertebrale, din cauza căreia nu-și putea folosi picioarele și avea hidrocefalie – o acumulare de lichid în cutia craniană.

A murit într-un pat murdar, înconjurată de gunoi, cu viermi „hrănindu-se cu corpul ei” și cu muște bâzâind deasupra capului, s-a spus la tribunalul Swansea Crown Court.

Cotidianul The Guardian scrie că tatăl ei, Alun Titford, a fost condamnat la 7 ani și jumătate, iar mama Sarah Lloyd-Jones la 6 ani de stat după gratii.

Cei doi au 6 copii, primul dintre ei născut când femeia avea doar 16 ani, și locuiau în mijlocul Țării Galilor, în Newtown, Powys.

„A fost un caz îngrozitor, un caz de neglijență continuă care a dus la moartea unui copil complet dependent, imobilizat la pat, vulnerabil și cu dizabilități, în mâinile propriilor părinți”, a spus judecătorul britanic.

Totodată, instanța a aflat că Lloyd-Jones a ignorat multiplele oferte de ajutor din partea experților în sănătate în lunile care au precedat moartea fetei. Când școlile s-au redeschis, în septembrie 2020, femeia a prezentat scuze repetate cu privire la absența fiicei.

Este prima urmărire penală de acest fel din Marea Britanie în care părinții au fost acuzați că și-au ucis copilul prin faptul că nu i-au controlat dieta alimentară. Procurorii galezi spun că a fost unul dintre cele mai grave cazuri de neglijență care au ajuns în proces.

Mama își ironiza fiica atunci când aceasta se plângea de mizerie

Tot la audierea părinților înaintea pronunțării sentinței, procuroarea Caroline Rees KC a citit texte de la și despre Kaylea Titford.

Sora mai mare a adolescentei, Sophie, îi cerea mamei să curețe camera acesteia, iar instanța a ascultat mai multe mesaje pe care Kaylea le-a trimis, cerând ajutor după ce s-a murdărit, sau pentru că nu mai suporta muștele care roiau în jurul ei. Mama ei i-a răspuns: „Le place de tine. Lol”. Sarah Lloyd-Jones a lucrat ca îngrijitoare în 2020 și a devenit „copleșită” de presiunea de a avea grijă de familia ei de una singură în timpul pandemiei, a declarat Lewis Power, avocatul ei. Femeia și Alun Titford au avut o relație violentă, poliția fiind chemată în mai multe rânduri când bărbatul a fost agresiv.

La decesul fetei, ofițerii sosiți acolo au găsit peste 100 de muște lipite de hârtia de muște deasupra patului. Părul îi era murdar, iar unghiile de la picioare nu îi fuseseră tăiate de cel puțin jumătate de an. De asemenea, pielea era grav inflamată și ulcerată, în unele puncte atât de adânc încât grăsimea era expusă. Patul era înconjurat de ambalaje de junk food, iar dormitorul ei părea să fie folosit ca groapă de gunoi pentru aparate stricate.

Instanța a mai aflat că în ultimele trei luni înainte de moartea adolescentei, familia a cheltuit pe junk food peste 1.000 de euro.

blank

 

Parteneri

Englezii introduc o capră „primitivă” pe lista speciilor rare

Caprele sălbatice care trăiesc într-o turmă izolată în Marea...