24.6 C
București
sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăEconomicVirgil Popescu: Trebuie să investim în toate sursele de energie cu emisii...

Virgil Popescu: Trebuie să investim în toate sursele de energie cu emisii scăzute de carbon, pentru a ne atinge obiectivele de decarbonizare asumate la nivel european

Articole Similare

Fostul președinte rus amenință omenirea: „Aderarea Ucrainei la NATO ar însemna sfărâmarea planetei”

Fostul președinte rus amenință omenirea. Dmitri Medvedev, fostul președinte...

Sondaj: 6 români din 10 cred că nivelul lor de bunăstare va crește

Unii români sunt optimiști. Șase din zece români se aşteaptă...

Care este tariful zborurilor spre orașele afectate de închiderea Văii Oltului

Tarif zboruri Tariful mediu al zborurilor spre oraşele afectate de...

„Ca participant la panelul cu tema «Civil Nuclear Strategies», organizat în marja forumului de business, la P-TECC, am discutat alături de Rossen Hristov, ministrul Energiei din Bulgaria, Tomas Ehler, ministrul Energiei şi Comerţului din Cehia, David Durham, CEO, Westinghouse Energy Services, Mike Goff, Principal Deputy Assistant Secretary of Energy for Nuclear Energy – SUA, Chris Levesque, CEO, TerraPower, Danijel Levicar, Gen Energia, Saša Medaković, MOB NK Krško, despre tehnologiile inovatoare ale energiei nucleare, care ne oferă oportunitatea unei decarbonizări rapide. Am transmis că pentru a ne atinge obiectivele de decarbonizare asumate la nivel european, dar şi independenţa energetică, trebuie să investim în toate sursele de energie cu emisii scăzute de carbon. Pentru că decarbonizare fără energie nucleară nu se poate”, a scris Virgil Popescu, miercuri pe Facebook.

 

El a mai spus că „înlocuirea cărbunelui va necesita investiţii într-o perioadă scurtă de timp, care trebuie făcute maximizând potenţialul şi resursele specifice fiecărei ţări”.

 

„Totodată, trebuie să luăm în considerare beneficiile sociale şi economice ale energiei nucleare şi ale oricărei surse de energie. Energia nucleară asigură noi locuri de muncă şi are o mare contribuţie la PIB al unei ţări. Nu susţinem o abordare care să ducă la o competiţie între sursele regenerabile şi nucleare, pentru că sunt surse complementare care vor asigura un mix energetic decarbonizat până în 2050 şi, de asemenea, vor asigura dezvoltarea pieţei hidrogenului din UE la maximumul său potenţial. De aceea este nevoie de o cooperare internaţională pentru a asigura securitatea şi independenţa energetică”, a completat Popescu. 

 

Parteneri

Englezii introduc o capră „primitivă” pe lista speciilor rare

Caprele sălbatice care trăiesc într-o turmă izolată în Marea...