22 C
București
duminică, iulie 21, 2024
AcasăActualitateCe e val ca valul trece: în Marea Britanie, șoferii încep să-și...

Ce e val ca valul trece: în Marea Britanie, șoferii încep să-și piardă interesul pentru mașinile electrice. 80% din cei care plănuiesc să cumpere o mașină, vor achiziționa un auto cu motor „clasic”

Articole Similare

blank

Mașinile electrice devin din ce în ce mai puțin interesante pentru șoferii britanici, deoarece costurile cu energia cresc, în timp ce prețurile la benzină și motorină scad, informează Playtech, citând Asociația Producătorilor Britanici de Automobile.

Conform sursei citate, costurile inițiale ale mașinilor pe baterii nu mai sunt accesibile pentru o pătură largă, deoarece nivelul inflației a ridicat prețurile acestor modele.

În același timp, scăderea prețurilor la pompă înseamnă că mulți șoferi preferă mașinile pe benzină și diesel.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

După ce prețurile au explodat în urma războiului din Ucraina, prețurile la benzină și motorină au revenit la valori mai normale.

Prețurile mai mari ale gazelor au condus, de asemenea, la creșterea prețurilor la electricitate, ceea ce face ca încărcarea unui vehicul electric să fie mai scumpă atât acasă, cât și pe drum.
În general, 22% dintre șoferii chestionați de AA au spus că doresc să cumpere o mașină în acest an, în ciuda crizei costului vieții. Opt din zece șoferi care plănuiesc să cumpere o mașină în acest an au spus că își vor cumpăra un alt model de motor cu combustie, a mai spus AA.

Datele SMMT au arătat că 13% din toate mașinile noi vândute erau vehicule electrice în ianuarie 2023, în scădere de la o medie de 17% pe tot anul 2022. Disponibilitatea mai limitată a mașinilor la mâna a doua a însemnat că acestea reprezentau doar 1% din vânzări de mașini second hand anul trecut.

Reamintim că Uniunea Europeană a decis să interzică vânzarea de mașini noi cu motoare care folosesc benzina și motorina, din 2035.

Parteneri

Englezii introduc o capră „primitivă” pe lista speciilor rare

Caprele sălbatice care trăiesc într-o turmă izolată în Marea...