22 C
București
duminică, iulie 21, 2024
AcasăBucurestiCTP, despre cea mai mare vulnerabilitate a României: „O lovitură aplicată Chișinăului...

CTP, despre cea mai mare vulnerabilitate a României: „O lovitură aplicată Chișinăului ar provoca răni grave Bucureștiului”

Articole Similare

„Ziua sirenelor de alarmă, care au răsunat ieri în Capitală, nu e doar un exercițiu”, spune Cristian Tudor Popescu, făcând trimitere la situația tensionată din Republica Moldova, aflată sub tirul amenințărilor din direcția Rusiei. Într-un comentariu postat joi dimineață pe Facebook, gazetarul explică pericolul în care se află România, dacă Moscova preia controlul la Chișinău, printr-o lovitură de stat.

Miercuri dimineață, în București au răsunat sirenele de alarmare a populației. Un exercițiu, au anunțat autoritățile. Nu doar atât, susține CTP.

În opinia gazetarului, românii ar trebui să fie în stare de alertă, din cauza situației tensionate din Ucraina.

„Care este problema numărul 1 a României în clipa de față? Prețurile la alimente și energie? Situația grea a agriculturii? Legile Educației și protestele sindicatelor din învățământ? Absorbția fondurilor PNRR? Pensiile speciale? Rotația lui Ciucă și Ciolacu, unul în jurul cozii celuilalt? Prima poziție în Europa pe care o deține România în privința mărimii totale a șpăgilor din spitale? Bâstroe?

Nu. Oricât de apăsătoare ar fi toate acestea, vulnerabilitatea maximă a României este Republica Moldova. Deși Basarabia și România nu sunt o singură țară, o lovitură aplicată Chișinăului ar provoca răni grave Bucureștiului. Ziua sirenelor de alarmă, care au răsunat ieri în Capitală, nu e doar un exercițiu”, scrie CTP, joi dimineață, pe Facebook.

Să ne gândim ce s-ar fi întâmplat dacă planul inițial, de cucerire a Ucrainei în câteva zile, în pas de gâscă, i-ar fi reușit lui Putin. Moldova ar fi fost ocupată apoi de trupele rusești în 24 de ore, pentru protejarea etnicilor ruși, mâncați pe pâine de ferocea Maia Sandu, la comanda NATO.

CTP:

„Una dintre cele mai tâmpificante lozinci aruncate de propaganda Kremlinului și zbierată de adunătura de strigaci cu simbrie ai răufăcătorului fugar Ilan Șor sună așa: «Nu vrem să intre Moldova în război!». Păi, cum dracului să intre? Pe cine să atace, cu o «armată» de 6.500 de soldați, posedând armament la nivel strămoșesc?

Cât privește o intervenție ucraineană în Transnistria, nu s-ar putea produce, potrivit declarației Kievului, fără acordul Chișinăului. Pe care guvernarea Maia Sandu-Dorin Recean n-a înnebunit să și-l dea.

Pentru că Ucraina se încăpățânează să reziste hoardei ruse, Putin nu poate ocupa militar Moldova. Dar nu se va da în lături de la nicio formă de agresiune hibridă, de la sabotaj economic, organizare de mișcări violente, asasinate politice, montarea unei lovituri de stat pentru a obține controlul”, continuă gazetarul.

Ce s-ar întâmpla în cazul preluărerii de către Moscova a puterii de la Chișinău?

Din acel moment, rușii ar avea o bază prețioasă de operații la granița NATO și în spatele Ucrainei. Atacuri hibride pot fi lansate asupra României – pomparea financiară, logistică și propagandistică a partidului AUR și celorlalte formațiuni anti UE și NATO, încurajarea mișcărilor extremiste maghiare din Transilvania, amestecul în alegerile din 2024, cu metode testate în SUA.

CTP:

„Scopul: transformarea României cel puțin într-o Ungarie sau Austrie, săpând astfel un culoar troian rusesc în Europa, de la Marea Neagră, până la granița Germaniei. Capete de pod pentru această operațiune specială există deja: postul TV al interlopului Sebastian Ghiță, fugit în Serbia, i-a oferit o oră de emisie în prime-time, pentru a trâmbița manipulările Kremlinului, șefei detașamentelor de asalt Șor, Marina Tauber, o altă urmărită penal. Agenții Rusiei, plasați în toate partidele și în presă, sunt gata oricând de acțiune.

Guvernul României trebuie să continue să susțină din răsputeri Moldova, economico-financiar, energetic, cu schimb de informații, în plan internațional, nu numai pentru că suntem o singură nație. Pe calea către UE și NATO, căci alta nu există. Neutralitatea, pe care 60% dintre cetățenii Republicii Moldova ar dori-o, este o amăgire. O Elveție în zona asta este imposibilă. Sloganul «Să nu-i enervăm pe ruși cu NATO!», prezent și în România, nu face nici cât o ceapă degerată: Ucraina nu solicitase aderarea la UE și n-avea nicio perspectivă realistă de intrare în NATO, ceea ce nu l-a oprit pe Putin de la invazie.”

Parteneri

Englezii introduc o capră „primitivă” pe lista speciilor rare

Caprele sălbatice care trăiesc într-o turmă izolată în Marea...