24.6 C
București
sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăActualitateCTP spune că „Miercurea alarmelor” inițiată de IGSU „nu este doar un...

CTP spune că „Miercurea alarmelor” inițiată de IGSU „nu este doar un exercițiu” și vorbește de „o lovitură aplicată Chișinăului ar provoca răni grave Bucureștiului”

Articole Similare

Fostul președinte rus amenință omenirea: „Aderarea Ucrainei la NATO ar însemna sfărâmarea planetei”

Fostul președinte rus amenință omenirea. Dmitri Medvedev, fostul președinte...

Sondaj: 6 români din 10 cred că nivelul lor de bunăstare va crește

Unii români sunt optimiști. Șase din zece români se aşteaptă...

Care este tariful zborurilor spre orașele afectate de închiderea Văii Oltului

Tarif zboruri Tariful mediu al zborurilor spre oraşele afectate de...

Cristian Tudor Popescu scrie că „miercurea alarmelor”, exercițiul prin care IGSU pornește alarmele în toată țara, în fiecare miercuri, „nu este doar un exercițiu”, contextul fiind problemele pe care Moldova de peste Prut cu o posibilă amenințară militară din partea Rusiei.

„Care este problema numărul 1 a României în clipa de față? Prețurile la alimente și energie? Situația grea a agriculturii? Legile Educației și protestele sindicatelor din învățământ? Absorbția fondurilor PNRR? Pensiile speciale? Rotația lui Ciucă și Ciolacu, unul în jurul cozii celuilalt? Prima poziție în Europa pe care o deține România în privința mărimii totale a șpăgilor din spitale? Bâstroe?

Nu. Oricât de apăsătoare ar fi toate acestea, vulnerabilitatea maximă a României este Republica Moldova. Deși Basarabia și România nu sunt o singură țară, o lovitură aplicată Chișinăului ar provoca răni grave Bucureștiului. Ziua sirenelor de alarmă, care au răsunat ieri în Capitală, nu e doar un exercițiu.
Să ne gândim ce s-ar fi întâmplat dacă planul inițial, de cucerire a Ucrainei în câteva zile, în pas de gâscă, i-ar fi reușit lui Putin. Moldova ar fi fost ocupată apoi de trupele rusești în 24 de ore, pentru protejarea etnicilor ruși, mâncați pe pâine de ferocea Maia Sandu, la comanda NATO”, a scris CTP pe facebook.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Istoria Românilor, de Petre P. Panaitescu, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

În continuare, CTP afirmă că rușii nu se vor da în lături de la nimic pentru a ocupa Moldova, inclusiv o lovitură de stat.

„Pentru că Ucraina se încăpățânează să reziste hoardei ruse, Putin nu poate ocupa militar Moldova. Dar nu se va da în lături de la nicio formă de agresiune hibridă, de la sabotaj economic, organizare de mișcări violente, asasinate politice, montarea unei lovituri de stat pentru a obține controlul”, a scris CTP pe facebook.

Fără să aibă nici cea mai mică dovadă, CTP afirmă că Rusia s-ar folosi de Basarabia, dacă ar ocupa-o, pentru a sprijini partidul AUR.

„Din acel moment, rușii ar avea o bază prețioasă de operații la granița NATO și în spatele Ucrainei. Atacuri hibride pot fi lansate asupra României – pomparea financiară, logistică și propagandistică a partidului AUR și celorlalte formațiuni anti UE și NATO, încurajarea mișcărilor extremiste maghiare din Transilvania, amestecul în alegerile din 2024, cu metode testate în SUA. Scopul: transformarea României cel puțin într-o Ungarie sau Austrie, săpând astfel un culoar troian rusesc în Europa, de la Marea Neagră, până la granița Germaniei”, a notat fostul jurnalist.

Parteneri

Englezii introduc o capră „primitivă” pe lista speciilor rare

Caprele sălbatice care trăiesc într-o turmă izolată în Marea...