22 C
București
duminică, iulie 21, 2024
AcasăExterneDanemarca, banii de sărbătoare, folosiți pentru înarmare

Danemarca, banii de sărbătoare, folosiți pentru înarmare

Articole Similare

Parlamentarii danezi au votat pentru abolirea unei sărbători legale de primăvară din calendarul naţional şi intenţionează să folosească economiile pentru a spori cheltuielile militare.

 

Parlamentul Danemarcei, cu 179 de locuri, a votat marţi cu 95 de voturi pentru la 68 împotrivă pentru a aproba propunerea guvernului de coaliţie centristă de a anula Store Bededag, sau Marea Rugăciune, de anul viitor.

Marea Rugăciune este o sărbătoare religioasă care cade în a patra vineri după Paşti.

Guvernul nou format a declarat că anularea sărbătorii legale îi va oferi venituri suplimentare de 3 miliarde de coroane daneze (aproximativ 430 de milioane de dolari).

Cea mai mare parte din această sumă va fi apoi folosită pentru a creşte cheltuielile de apărare ale ţării şi pentru a le aduce în conformitate cu obiectivul NATO privind o contribuţie de 2% din produsul intern brut.

Controversatul proiect de lege, care a fost propus în decembrie, a fost aspru criticat de grupuri religioase, sindicate şi parlamentari din întregul spectru politic.

Cu toate acestea, parlamentarii opoziţiei nu au reuşit să cadă de acord cu convocarea unui referendum pe această problemă.

Engie România trimite notificări clienților cărora le expiră contractele. Accepți oferta?

”Opriţi hoţul. Guvernul le ordonă oamenilor să lucreze încă o zi”, a spus Karsten Hønge, membru al Partidului Popular Socialist, potrivit Associated Press.

Aproape 500.000 de oameni au semnat până miercuri o petiţie online pentru a menţine sărbătoarea.

Parteneri

Englezii introduc o capră „primitivă” pe lista speciilor rare

Caprele sălbatice care trăiesc într-o turmă izolată în Marea...