22 C
București
duminică, iulie 21, 2024
AcasăExterneParchetul European îi va investiga pe cei care ocolesc sancţiunile împotriva Rusiei

Parchetul European îi va investiga pe cei care ocolesc sancţiunile împotriva Rusiei

Articole Similare

Laura Codruţa Kovesi, şefa Parchetului European (EPPO) a declarat într-un interviu pentru Agenţia France-Presse că investigaţiile instituţiei pe care o conduce vor avea în vizor inclusiv persoanele care nu respectă sancţiunile blocului european împotriva Rusiei.

 

Parchetul European are ca mandat să investigheze orice infracţiune care ar aduce un prejudiciu fondurilor Uniunii Europene. UE a impus o serie de sancţiuni Moscovei, în zece pachete succesive, ca pedeapsă pentru invazia din Ucraina. Acum, şefa Parchetului European vrea să urmărească inclusiv acele grupuri sau persoane care eludează măsurile şi alimentează maşinăria de război a Rusiei.

„Este un lucru pe care Comisia ni l-a cerut deja, ne-a întrebat dacă ne putem ocupa de el. Iar răspunsul nostru a fost: ‘Da, putem face acest lucru. Suntem pregătiţi să o facem’”, a declarat Laura Codruţa Kovesi în interviul pentru AFP. „Avem procurori specializaţi. Avem birouri în 22 de state membre. Suntem singurul instrument disponibil în acest moment la nivel european care poate lupta cu acest tip de criminalitate”, a precizat ea.

Tiraspolul îl contrazice pe Putin: nu vede „un pericol real” dinspre Ucraina

Însă orice decizie de a adăuga la obiectivele EPPO şi pe cele de combatere a încălcării sancţiunilor va fi una politică, luată de liderii statelor membre ale UE, or nu sunt toţi mari fani ai EPPO, notează agenţia franceză de ştiri.

Parteneri

Englezii introduc o capră „primitivă” pe lista speciilor rare

Caprele sălbatice care trăiesc într-o turmă izolată în Marea...