24.6 C
București
sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăActualitateVasile Dîncu, fostul ministru al Apărării, a fost decorat de Ucraina: România...

Vasile Dîncu, fostul ministru al Apărării, a fost decorat de Ucraina: România sprijină Ucraina cu tot ce poate. Istoria vecinătății noastre e istoria unei mari neînțelegeri

Articole Similare

Fostul președinte rus amenință omenirea: „Aderarea Ucrainei la NATO ar însemna sfărâmarea planetei”

Fostul președinte rus amenință omenirea. Dmitri Medvedev, fostul președinte...

Sondaj: 6 români din 10 cred că nivelul lor de bunăstare va crește

Unii români sunt optimiști. Șase din zece români se aşteaptă...

Care este tariful zborurilor spre orașele afectate de închiderea Văii Oltului

Tarif zboruri Tariful mediu al zborurilor spre oraşele afectate de...

Ambasadorul ucrainean în România i-a înmânat lui Vasile Dîncu Ordinul Prințului Iaroslav cel Înțelept gradul III. Acesta a primit distincția „pentru merite personale semnificative în consolidarea cooperării interstatale, susținerea suveranității de stat și a integrității teritoriale a Ucrainei și contribuția semnificativă la popularizarea statului ucrainean în lume”, informează Stiri.tvr.ro.

Decretul pentru decorarea lui Vasile Dîncu a fost semnat în vara anului trecut de către Președintele Volodimir Zelenski, în perioada când acesta era încă ministru al Apărării. Antony Blinken, Josep Borell, Charles Michel și Ursula von der Leyen, sunt alți lideri mondiali care au primit această distincție.

„Declarația că Ucraina nu luptă doar pentru ea ci și pentru alte țări din Europa nu este deloc o exagerare. Este prezentarea faptelor și vedem înțelegerea profundă din partea tuturor națiunilor din Europa, că asta se face în Ucraina pentru a fi apărată pacea în Europa. Mulțumesc încă o dată României și românilor pentru sprijinul acordat ucrainenilor din prima zi. Vedem acest ajutor și asistența cuprinzătoare în diferite zone și niveluri, cum ar fi guvern, parlament, mediul de afaceri, la nivelul societății și al civililor care au venit la graniță și au ajutat cum au putut în fiecare zi”, a spus Igor Prokopchuk, ambasadorul Ucrainei în România.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Prin acțiunea oamenilor și a instituțiilor, România sprijină Ucraina cu tot ce poate. Istoria vecinătății noastre e istoria unei mari neînțelegeri. Am fost și suntem încă influențați de propaganda rusă, care de un secol ne-a învățat cum să fim dușmani și care și azi caută să ne influențeze. Cred că ar trebui ca acestui eveniment simplu, personal să-i dăm altă semnificație. E semnul că trebuie să depășim suspiciunea și să ne uităm la viitor”, a transmis fostul ministru al Apărării Vasile Dîncu.

Vasile Dîncu a demisionat din funcția de ministru al Apărării, în luna octombrie a anului trecut, după ce a primit critici din partea Premierului Nicolae Ciucă, a președintelui PSD Marcel Ciolacu și  a președintelui Klaus Iohannis. La vremea aceea, premierul spunea că discursul public al lui Vasile Dîncu trebuie „calibrat”, referindu-se la o declarație a fostului ministru care spunea că „singura şansă a păcii poate să fie negocierea cu Rusia”, poziție opusă celei publice asumată de statul român.  Vasile Dîncu a decis sa demisioneze, motivul fiind, potrivit spuselor acestuia, imposibiliatea colaborării cu Președintele României care este comandantul Suprem al Armatei.

 

Parteneri

Englezii introduc o capră „primitivă” pe lista speciilor rare

Caprele sălbatice care trăiesc într-o turmă izolată în Marea...