26.8 C
București
duminică, iulie 21, 2024
AcasăExterneAngela Merkel, acuzată că contribuit la invazia rusă în Ucraina

Angela Merkel, acuzată că contribuit la invazia rusă în Ucraina

Articole Similare

Șefa Comisiei de Apărare din Bundestag, Marie-Agnes Strack-Zimmermann, a criticat politicile aplicate de fostul cancelar german Angela Merkel, care, în opinia ei, au făcut posibilă o nouă invazie rusă asupra Ucrainei.

În 2008, existau mulți susținători în NATO pentru clauza unei admiteri timpurii a Ucrainei dar Angela Merkel și Franța au refuzat din respect pentru Rusia – relatează presa de la Berlin.

Ministrul FDP Strack-Zimmermann vede o responsabilitate comună și indirectă a fostului cancelar la dezastrul actual

Indirect, politicianul FDP îl acuză pe fostul cancelar de complicitate la atacul rusesc asupra Ucrainei.

Într-un interviu cu canalele de televiziune germane RTL și n-tv, faptul că ucrainenii nu au aderat la NATO „a fost o mare greșeală din partea francezilor și a Angelei Merkel la acea vreme”.

Strack-Zimmermann: „„Ar fi necesar să rescriem istoria Angelei Merkel”

Strack-Zimmermann crede, de asemenea, că Germania ar fi trebuit să se alăture Ucrainei și să o susțină cu arme după invazia pe scară largă a Rusiei.

„Ar fi necesar să rescriem istoria Angelei Merkel, în special istoria ultimilor câțiva ani și greșelile complete de calcul” – susține Șefa Comisiei de Apărare.

Referitor la perspectivele conflictului, șefa Comitetului de Apărare al Bundestagului a sugerat că este puțin probabil ca acesta să dureze atât timp cât Primul sau Al Doilea Război Mondial, precizând că președintele rus Vladimir Putin nu a contat pe sprijinul larg și susținut al Ucrainei, potrivit European Pravda.

Aderarea Ucrainei și Georgiei la NATO, blocată la București

Germania și Franța au blocat furnizarea unui plan de acțiune pentru aderarea la NATO a Ucrainei și Georgiei la summitul NATO de la București din 2008, de teama Rusiei.

După invazia pe scară largă a Ucrainei, Angela Merkel a refuzat să comenteze decizia din timpul mandatului său.

Parteneri

Englezii introduc o capră „primitivă” pe lista speciilor rare

Caprele sălbatice care trăiesc într-o turmă izolată în Marea...