22 C
București
duminică, iulie 21, 2024
AcasăExterneSituația din orașul Bahmut devine critică. Zelenski: Rusia va simți, inevitabil, puterea...

Situația din orașul Bahmut devine critică. Zelenski: Rusia va simți, inevitabil, puterea noastră

Articole Similare

În mesajul transmis joi seară, pe 2 martie, președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, afirmă că atacul rusesc cu rachete de la Zaporojie va primi un răspuns ”militar şi legal”.

”Ocupantul va simţi, inevitabil, puterea noastră. Puterea justiţiei în fiecare sens al cuvântului”, a asigurat liderul de la Kiev.

Volodimir Zelenski a adăugat că a discutat cu președintele Braziliei, reluând contactele dintre cele două țări la cel mai înalt nivel, precum și cu președintele Elveției, căruia i-a mulțumit pentru pachetul de sprijin acordat Ucrainei.

Ucraina va riposta după atacul Rusiei de la Zaporojie

Acesta a mai spus că a avut loc o ședință a Statului Major, în cadrul căreia s-a discutat despre situația de pe linia frontului și despre securitate.

”Atacul brutal cu rachete de astăzi al Rusiei de la Zaporojie va avea un răspuns militar şi legal din partea noastră. Ocupantul va simţi, inevitabil, puterea noastră. Puterea justiţiei în fiecare sens al cuvântului”, a spus el.

Totodată, președintele ucrainean a precizat că în urma atacului asupra blocului au fost salvate 11 persoane, peste 70 au primit ajutor, iar două au fost ucise.

Liderul de la Kiev a spus, de asemenea, că a semnat noi decrete pentru acordarea de distincţii pentru 847 de apărători.

”Astăzi, numărul apărătorilor ale căror curaj şi eficienţă au fost recunoscute prin distincţii de stat depăşeşte 40 de mii. Mulţumesc tuturor celor care ne apără ţara!

Le sunt recunoscător tuturor celor care, în fiecare zi, obişnuiesc Rusia cu ideea că Ucraina nu poate fi înfrântă. Vom rezista. Vom câştiga. Şi îi vom aduce pe toţi teroriştii ruşi în faţa justiţiei”, a afirmat Volodimir Zelenski.

Situația din Bahmut a devenit critică

De câteva luni, orașul Bahmut din regiunea Donețk este atacat constant, iar situația a devenit greu de gestionat.

”Luptele de la Bahmut se desfăşoară fără încetare… Situaţia este critică”, a declarat Volodimir Nazarenko, un comandant adjunct din Garda Naţională a Ucrainei, pentru postul de radio ucrainean NV.

”Nu se gândesc la pierderi când încearcă să ia cu asalt oraşul. Misiunea forţelor noastre de la Bahmut este să provoace cât mai multe pierderi posibil duşmanului. Fiecare metru de pământ ucrainean îl costă pe inamic sute de vieţi”, a adăugat el.

Potrivit analistului militar Oleg Zhdanov, forțele ucrainene au respins peste 170 de atacuri în cele cinci sectoare principale ale liniei frontului în ultimele 24 de ore.

Zhdanov a mai spus că ruşii încearcă să încercuiască Bahmutul din nord, est şi sud, iar zona dinspre vest ”este probabil singurul sector de la Bahmut unde forţele noastre au iniţiativa, şi nu ocupanţii ruşi”.

Forţele ucrainene au respins atacurile asupra Bahmutului şi a două localităţi aflate imediat la vest – Khromove and Ivanivske, a arătat Statul Major al Forţelor Armate Ucrainene, într-o declaraţie de joi noapte.

Alt oraș lovit de bombardamentele rusești este Chasiv Yar, cel mai mare oraş dinspre vest, precum şi două oraşe de la sud de Bahmut, a afirmat acesta.

Noi tranșee au fost săpate pe marginea drumului în orașele și satele din apropiere, la distanţe de 20-40 de metri, semn că trupele ucrainene îşi întăresc poziţiile defensive.

”Avem nevoie de cât mai multă muniţie. Sunt mult mai mulţi ruşi aici decât avem noi muniţie să îi distrugem”, a spus Nazarenko. ”numărul soldaţilor inamici nu contează. Ceea ce contează este tehnologia”, a adăugat acesta.

Parteneri

Englezii introduc o capră „primitivă” pe lista speciilor rare

Caprele sălbatice care trăiesc într-o turmă izolată în Marea...