24.6 C
București
sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăBucurestiUna dintre cele mai importante competiții sportive la nivel internațional va avea...

Una dintre cele mai importante competiții sportive la nivel internațional va avea loc în România. Mai exact, la Otopeni, în vară

Articole Similare

Fostul președinte rus amenință omenirea: „Aderarea Ucrainei la NATO ar însemna sfărâmarea planetei”

Fostul președinte rus amenință omenirea. Dmitri Medvedev, fostul președinte...

Sondaj: 6 români din 10 cred că nivelul lor de bunăstare va crește

Unii români sunt optimiști. Șase din zece români se aşteaptă...

Care este tariful zborurilor spre orașele afectate de închiderea Văii Oltului

Tarif zboruri Tariful mediu al zborurilor spre oraşele afectate de...

În perioada 10-17 iunie 2023, România va găzdui una dintre cele mai importante competiții sportive la nivel mondial: Campionatul Mondial masculin de polo pe apă U20. Nicușor Dan a anunțat pe pagina sa de Facebook că evenimentul va avea loc la Complexul Sportiv de Natație din Otopeni, iar la acesta vor participa 300 de sportivi din 20 de țări.

Primarul Bucureștiului a subliniat că este o veste îmbucurătoare faptul că orașul și alte localități din țară sunt prezente din ce în ce mai des pe harta competițiilor sportive internaționale, deoarece acestea aduc beneficii economice și turistice locale.

Țin pumnii echipei de polo din România și sper că vom asista la un campionat extraordinar, mai ales că la acest eveniment participă cele mai valoroase echipe naționale din întreaga lume, a transmis Nicușor Dan.

Competiția de sporturi de echipă care va avea loc în această vară este cel mai mare eveniment organizat vreodată la nivel național. Alexandru Matei, un fost membru al echipei naționale de polo a României, a acordat un interviu pentru Eurosport, în care a vorbit despre acest eveniment:

Federația Romană de Polo este onorată să fie desemnată de către World Aquatics (fosta FINA) să organizeze un eveniment de o asemenea anvergură, iar pentru sportul românesc este o imagine extraordinară, având în vedere că este cel mai mare eveniment organizat vreodată în Romania la sporturile de echipă.

 

În România vor avea loc în acestă lună încă două turnee de calificare, pe lângă Campionatul Mondial de polo pe apă U20. Acestea sunt Turneul European de calificare al Diviziei B al Cupei Mondiale 2023 și Turneul de Calificare la Campionatul European U17. Întrebat despre semnificația organizării a trei competiții internaționale pentru Federația Română de polo, Alexandru Matei a afirmat că acestea reprezintă mândrie, responsabilitate și multă muncă.

De asemenea, organizarea acestor competiții ajută la promovarea numelui țării la nivel mondial. Întrebat despre situația bazinelor omologate din România, fostul membru al echipei naționale de polo a declarat că există mai multe bazine în prezent, dar puțini copii mai practică acest sport:

În concluzie, în trecut aveam un număr mare de sportivi raportat la numărul de bazine, iar în prezent acest număr e fix invers. Dar sunt optimist și deciziile luate de Federația Română de Polo la nivel de copii și juniori încep să își arate efectele pozitive.
 

Parteneri

Englezii introduc o capră „primitivă” pe lista speciilor rare

Caprele sălbatice care trăiesc într-o turmă izolată în Marea...