34.3 C
București
joi, iulie 18, 2024
AcasăActualitateJudecătoarele care au tergiversat dosarul Hexi Pharma candidează pentru Înalta Curte

Judecătoarele care au tergiversat dosarul Hexi Pharma candidează pentru Înalta Curte

Articole Similare

Englezii introduc o capră „primitivă” pe lista speciilor rare

Caprele sălbatice care trăiesc într-o turmă izolată în Marea...

Planurile UE privind hidrogenul verde au nevoie de un reality check

Obiectivele Uniunii Europene de a produce și importa hidrogen...

UE ar putea reduce tarifele de import pentru vehiculele electrice fabricate de Volkswagen şi BMW în China

Comisia Europeană a semnalat producătorilor auto germani Volkswagen şi...

Elon Musk anunţă că va muta companiile din California

Elon Musk a declarat, marţi, că va muta sediile...

Iuliana Ciolcă și Lucreția Postelnicu, cele două judecătoare de la Curtea de Apel care, în 2020, au întors cazul Hexi Pharma înainte de verdictul final (iar faptele au ajuns să se prescrie) candidează acum pentru postul de judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, potrivit Libertatea.

Ambele s-au înscris la concurs la sfârșitul anului trecut și sunt pe lista judecătorilor de Curţi de Apel care îndeplinesc condiţiile de participare.

Hexi Pharma e vinovată că a furnizat spitalelor dezinfectanți care nu omorau germeni, însă întârzierea procesului a scăpat atât firma, cât și directorii ei de răspunderea penală.

În septembrie 2020, completul format din judecătoarele Lucreţia Postelnicu (preşedinta de atunci a completului) şi Iuliana Ciolcă a anunţat că va da verdictul final. Au urmat două amânări ale pronunţării.  Pe 12 noiembrie 2020, la trei ani după ce dosarul a fost trimis în judecată, instanţa a anunţat repunerea cauzei pe rol şi reluarea cercetării judecătoreşti.

O lună mai târziu, în decembrie 2021, cele două judecătoare au cerut suplimentarea probatoriului cu un raport de expertiză ce trebuia să clarifice dacă din substanțele active intrate pe poarta fabricii Hexi Pharma, puteau fi produși toți dezinfectanții puși pe piață. Un jurist implicat în dosar a declarat atunci pentru Libertatea că raportul de expertiză e inutil.

Citește și: Educația, sufocată de politică. Funcțiile de conducere din inspectoratele școlare și casele corpului didactic, ocupate politic, prin detașare

De precizat că, într-o prima etapă a concursului, se punctează, printre altele, „respectarea termenelor rezonabile de soluţionare a cauzelor”. 

Continuarea, în Libertatea


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Foto: Agerpres

Parteneri

Englezii introduc o capră „primitivă” pe lista speciilor rare

Caprele sălbatice care trăiesc într-o turmă izolată în Marea...