22 C
București
duminică, iulie 21, 2024
AcasăBucurestiProfesor universitar de la Politehnică, reținut de DNA după ce i-a cerut...

Profesor universitar de la Politehnică, reținut de DNA după ce i-a cerut mită jumătate din indemnizație unui angajat

Articole Similare

Florian Cristian Dincă, profesor la Universitatea Politehnică București și director al Departamentului de Producere și Utilizarea Energiei din cadrul unității, a fost reținut 24 de ore pentru infracțiunea de luare de mită în formă continuată, transmite DNA. Ulterior, judecătorii au decis plasarea lui sub control judiciar.

UPDATE ora 15.30: Universitatea Politehnica din București a anunțat că a demarat o analiză în cazul profesorului reținut de DNA.

„Universitatea furnizează organelor competente documentele solicitate în vederea desfășurării cercetării și stabilirii adevărului în cauză. UPB a demarat o analiză proprie pentru a proteja studenții și comunitatea academică, pe parcursul întregului demers judiciar”, a transmis instituția condusă de Mihnea Costoiu, la solicitarea Libertatea.

UPB a precizat că dacă acuzațiile la adresa profesorului Florian Cristian Dincă se confirmă „la finalul demersului judiciar”, atunci „soluția adoptată de către universitate va fi una fără echivoc”.

UPDATE ora 14.15: Profesorul universitar Florian Cristian Dincă va fi cercetat în libertate, sub control judiciar, au decis judecătorii Tribunalului București.

***

Știrea inițială: Circa 31.000 de euro a pretins Dincă de la persoana care a devenit martor în dosar. Suma reprezintă jumătate din indemnizația pe care acesta din urmă a primit-o în calitate de angajat în cadrul proiectelor din bani europeni.

„În perioada august 2020 – februarie 2023, inculpatul ar fi pretins și primit de la o persoană, martor în cauză, suma totală de 153.470 de lei, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu, ca responsabil de proiect în cadrul proiectelor finanțate din fonduri nerambursabile Asociat-474 PED/2020, Hybrid Solvent, In-No-Plastic, Dezvoltarea de solvent și Cap soft, derulate în cadrul Universității Politehnice din București”, susțin procurorii anticorupție.

Potrivit DNA, cadrul universitar a fost prins în flagrant pe 2 martie, când a primit de la martor 6.000 de lei, „reprezentând tranșa aferentă salariului primit de acesta în luna februarie 2023, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante”.

Florian Dincă urmează să fie prezentat astăzi, 3 martie, Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Foto: Agerpres

Parteneri

Englezii introduc o capră „primitivă” pe lista speciilor rare

Caprele sălbatice care trăiesc într-o turmă izolată în Marea...