34.3 C
București
joi, iulie 18, 2024
AcasăExterneAvioanele Ucrainei au lansat 20 de atacuri în ultimele 24 de ore....

Avioanele Ucrainei au lansat 20 de atacuri în ultimele 24 de ore. Letonia anunță că livrarea de de noi avioane de vânătoare „este doar o chestiune de timp”

Articole Similare

Englezii introduc o capră „primitivă” pe lista speciilor rare

Caprele sălbatice care trăiesc într-o turmă izolată în Marea...

Planurile UE privind hidrogenul verde au nevoie de un reality check

Obiectivele Uniunii Europene de a produce și importa hidrogen...

UE ar putea reduce tarifele de import pentru vehiculele electrice fabricate de Volkswagen şi BMW în China

Comisia Europeană a semnalat producătorilor auto germani Volkswagen şi...

Elon Musk anunţă că va muta companiile din California

Elon Musk a declarat, marţi, că va muta sediile...

In ultimele 24 de ore, avioanele Ucrainei au lansat 20 lovituri asupra unitatilor inamice, a anuntat duminica Statul Major General al Fortelor Armate ale Ucrainei pe Facebook.

Avioanele Ucrainei au lansat 20 de atacuri. In acelasi timp, trupele rusesti au lansat sase lovituri cu rachete si 24 de lovituri aeriene si au deschis focul cu sisteme de rachete cu lansare multipla (MLRS) de peste 65 de ori asupra infrastructurii civile. Au fost raportate victime in randul civililor.

Amenintarea atacurilor cu rachete rusesti persista pe intreg teritoriul Ucrainei.

Invadatorii isi concentreaza eforturile pe desfasurarea de actiuni ofensive in directiile Kupiansk, Liman, Bahmut, Avdiivka si Shakhtarsk. In ultima zi, aparatorii ucraineni au respins peste 130 de atacuri in aceste directii.

In directia Bahmut, trupele rusesti continua incercarile de incercuire a orasului Bahmut.

In ultima zi, militarii ucraineni au doborat patru drone inamice de recunoastere si atac. Unitatile ucrainene de rachete si artilerie au lovit trei grupari inamice, doua pozitii ale sistemului de aparare aeriana si doua sisteme de razboi electronic.

Premierul leton Krisjanis Karins s-a pronuntat in favoarea trimiterii de avioane de lupta Ucrainei, transmite duminica dpa.

„Nu vad de ce Occidentul nu ar trimite avioane de lupta. Daca ucrainenii au nevoie de avioane de vanatoare, ar trebui sa le primeasca. Livrarea de avioane de vanatoare este doar o chestiune de timp”, a declarat Karins pentru editia online a cotidianului german Der Spiegel.

Toate tarile europene trebuie sa-si intareasca industriile de aparare, inclusiv Germania, a insistat el.

„Acum este nevoie de munitii, dincolo de orice. Industria Germaniei are cele mai bune premise pentru a intari apararea Europei. Rusia produce 24 de ore din 24, au trecut la economia de razboi. Noi inca producem ca in timp de pace. Sigur, cu totii vrem pace. Dar singura cale catre pace este ca Ucraina sa invinga. Si, pentru a face acest lucru, are nevoie de arme”, a avertizat premierul leton.

Parteneri

Englezii introduc o capră „primitivă” pe lista speciilor rare

Caprele sălbatice care trăiesc într-o turmă izolată în Marea...