26.8 C
București
duminică, iulie 21, 2024
AcasăActualitateDouă cutremure de suprafaţă s-au produs, azi noapte, în Gorj

Două cutremure de suprafaţă s-au produs, azi noapte, în Gorj

Articole Similare

Două noi cutremure de suprafață s-au produs, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în județul Gorj. Din fericire, ambele au fost de slabă intensitate.

Potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, Primul cutremur a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică la ora 00.55 în județul Gorj.

Seismul a avut magnitudinea 3,8 și s-a produs la adâncimea de 11 kilometri.

Cutremurul s-a produs în apropierea oraşelor Craiova (107 km), Sibiu (109 km), Pitești (143 km), Timișoara (161 km), Arad (180 km), notează Mediafax.

Un alt cutremur s-a produs în aceeași zonă, în această dimineață la ora 03.43. Acesta a avut magnitudinea 2,6.

Județul Gorj are, mai nou, cele mai puternice cutremure

De la începutul lunii martie, în zona seismică Vrancea au avut loc două cutremure, unul de 2,9 şi acesta de 3,3 pe Richter.

În schimb, în zona Olteniei, în judeţul Gorj, a avut loc luna trecută, în data de 13 februarie, un seism cu magnitudinea 5,2 la o adâncime de 16 kilometri.

A doua zi, a avut loc un nou cutremur cu magnitudinea de 5,7, la adâncimea de 6,3 kilometri. Zona în care au avut loc aceste cutremure este cunoscută printr-o activitate seismică slab-moderată, cu evenimente cu magnitudine peste 5 foarte rare.

INCDFP a anunţat după producerea acestor două cutremure importante că activitatea seismică din judeţul Gorj va fi în continuare intensă, dar se încadrează în parametrii estimaţi după un şoc principal şi va continua timp de aproximativ o lună.

În decurs de numai 10 zile după cutremurul din 13 februarie au fost localizate 960 de evenimente seismice în această zonă.

Parteneri

Englezii introduc o capră „primitivă” pe lista speciilor rare

Caprele sălbatice care trăiesc într-o turmă izolată în Marea...