34.3 C
București
joi, iulie 18, 2024
AcasăExterneEvgheni Prigojin amenință Kremlinul cu consecințe dramatice dacă soldații ruși se vor...

Evgheni Prigojin amenință Kremlinul cu consecințe dramatice dacă soldații ruși se vor retrage din Bahmut

Articole Similare

Englezii introduc o capră „primitivă” pe lista speciilor rare

Caprele sălbatice care trăiesc într-o turmă izolată în Marea...

Planurile UE privind hidrogenul verde au nevoie de un reality check

Obiectivele Uniunii Europene de a produce și importa hidrogen...

UE ar putea reduce tarifele de import pentru vehiculele electrice fabricate de Volkswagen şi BMW în China

Comisia Europeană a semnalat producătorilor auto germani Volkswagen şi...

Elon Musk anunţă că va muta companiile din California

Elon Musk a declarat, marţi, că va muta sediile...

La o zi după ce a anunțat că orașul Bahmut este înconjurat, șeful grupării de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, amenință cu consecințe dramatice Rusia dacă aceasta își va retrage militarii din regiune.

Potrivit lui Evgheni Prigojin, luptele pentru Bahmut se dau pentru a nu-i lăsa pe ucraineni să se concentreze pe alte zone, salvând astfel reputația trupelor ruse care nu au dus-o prea bine pe front în ultima perioadă.

În înregistrarea făcută dintr-o cameră întunecată, șeful Wagner și-a lăudat mercenarii, spunând că fără aceștia s-ar prăbuși întregul front până la granițele Rusiei sau chiar mai departe.

Evgheni Prigojin, amenințări la adresa Kremlinului

Dacă Wagner se retrage acum din Bahmut, întregul front se va prăbuși. Situația va fi neplăcută pentru toate formațiunile militare care protejează interesele Rusiei”, a adăugat el, susținând că armata rusă va fi forțată să stabilizeze frontul” în timp ce „Crimeea va cădea” și vor exista „multe alte cataclisme”.

El a mai spus că mercenarii săi vor fi neplăcut surprinși dacă vor descoperi că Rusia le-a întins o capcană prin faptul că nu le-a dat muniție pentru a lupta. „Și aceasta este exact problema cu lipsa de muniție. … Luptătorii obișnuiți… Vor veni și vor spune: Șefu’, s-ar putea ca această poveste să fie jucată undeva în adâncul Ministerului Apărării, sau poate mai sus, pentru a explica poporului rus de ce am ajuns în acest necaz? Dacă vor să ne întindă o capcană și să spună că suntem răufăcători, și de aceea nu ni se dă muniție și arme și nu ni se permite să întărim personalul, inclusiv condamnații?”, a încheiat șeful grupării Wagner.

Șeful Wagner a lansat în repetate rânduri atacuri la adresa Ministerului Apărării

Evgheni Prigojin a acuzat de nenumărate ori Ministerul Apărării de la Moscova că încearcă să îi fure victoriile, ca în cucerirea bastionului ucrainean Bahmut, în jurul căruia forţele sale au cucerit mai multe localităţi, menționând că armata rusă nu a desfăşurat aici nicio unitate.

De asemenea, acesta i-a acuzat în luna februarie pe ministrul rus al Apărării Serghei Şoigu şi pe şeful Statului Major al armatei ruse Valeri Gherasimov de acțiuni similare înaltei trădării.

Parteneri

Englezii introduc o capră „primitivă” pe lista speciilor rare

Caprele sălbatice care trăiesc într-o turmă izolată în Marea...