24.6 C
București
sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăEconomicFinancial Times – Piaţa Obor din Bucureşti oferă britanicilor lecţii despre ce...

Financial Times – Piaţa Obor din Bucureşti oferă britanicilor lecţii despre ce şi când să mănânce. În contextul crizei legumelor din Marea Britanie, o jurnalistă încântată că a găsit salata, urzicile şi loboda de sezon, prezintă şi o reţetă – FOTO

Articole Similare

Fostul președinte rus amenință omenirea: „Aderarea Ucrainei la NATO ar însemna sfărâmarea planetei”

Fostul președinte rus amenință omenirea. Dmitri Medvedev, fostul președinte...

Sondaj: 6 români din 10 cred că nivelul lor de bunăstare va crește

Unii români sunt optimiști. Șase din zece români se aşteaptă...

Care este tariful zborurilor spre orașele afectate de închiderea Văii Oltului

Tarif zboruri Tariful mediu al zborurilor spre oraşele afectate de...

„Cumpăr o salată frumoasă, untoasă, de la Florian cu 3 lei – adică cam 50 de cenţi – împreună cu câteva legături de ceapă de primăvară cu coadă lungă şi luxuriantă; ridichi crocante, roşu aprins; pătrunjel şi mărar, îşi începe relatarea jurnalista, precizând că se află la Piaţa Obor, cea mai mare piaţă de produse din ţară, chiar în inima Bucureştiului. 

În Anglia nu mai există salată iar în Herson roşiile şi dovleceii sunt pe tarabe din abundenţă

„Florian este nedumerit când îi spun, traducând de pe telefon, că nu există salată în Anglia în zilele noastre”, mai scrie ea, subliniind că Tesco, Asda, Morrisons şi Aldi au raţionalizat roşiile, salata verde, ardeii şi castraveţii, iar Twitter este plin de imagini cu rafturi golite de salate de la supermarketuri din toată ţara, în contrast cu imagini precum cea postată pe de Lindsey Hilsum, editor internaţional pentru Channel 4 News, care arată o abundenţă de roşii, ardei şi dovlecei în Herson, un oraş aflat în prima linie a războiului din Ucraina.

Lindsey Hilsum a publicat pe Twitter o fotografie cu rafturi dintr-un supermarket din Herson: „Nu e criză de roşii aici – dar sunt în Herson, un oraş ucrainean din prima linie a frontului care este bombardat zilnic de ruşi, nu într-un supermarket britanic”.

 

No tomato shortage here – but I’m in Kherson, a frontline Ukrainian city that gets shelled by the Russians daily, not a British supermarket.

— Lindsey Hilsum (@lindseyhilsum)

„Comercianţii se întreabă ce se întâmplă în Marea Britanie (chiar dacă nu vorbesc româneşte sensul este clar). Când spun „Brexit”, aud un oftat şi o aprobare din cap. Deşi ştiu că este o explicaţie simplistă, este cea mai uşoară fără limbă comună”, comentează ea..

APS Group, cel mai mare producător de tomate din ţară, a lăsat serele neplantate pentru prima dată în istoria sa de 80 de ani.

Erica Wagner spune în final că va reveni în Piaţa Obor pentru că îşi doreşte ca „în Marea Britanie să fim mai conştienţi de ce să mâncăm când şi de ce”. 

Ea a publicat şi o reţetă de supă de praz şi urzici: 

 

Parteneri

Englezii introduc o capră „primitivă” pe lista speciilor rare

Caprele sălbatice care trăiesc într-o turmă izolată în Marea...