22 C
București
duminică, iulie 21, 2024
AcasăExterneArmata ucraineană vrea să-şi consolideze poziţiile la Bahmut

Armata ucraineană vrea să-şi consolideze poziţiile la Bahmut

Articole Similare

Armata ucraineană vrea să-şi consolideze poziţiile la Bahmut, centrul războiului purtat cu trupele ruse în estul Ucrainei, a transmis luni preşedinţia de la Kiev. INformația vine după ce au existat speculaţii despre o eventuală retragere a trupelor ucrainene din acest oraş, relatează AFP, citată de Agerpres. In contrapartidă, spionajul Occidental vorbește despre importanța strategică scăzută a orașului Bahmut care a rămas fără case în picioare și aproape fără locuitori.

 

În cadrul unei reuniuni desfăşurate luni cu şeful statului, Volodimir Zelenski, comandanţii şefi ai forţelor armate ucrainene „s-au pronunţat în favoarea continuării operaţiunii defensive şi consolidării poziţiilor noastre la Bahmut”, a indicat preşedinţia ucraineană într-un comunicat.

Rusia încearcă din vara anului trecut să cucerească Bahmut, oraş din estul Ucrainei care avea circa 70.000 de locuitori înaintea războiului început de Rusia în urmă cu un an. Forţele Moscovei şi ale Kievului au suferit acolo pierderi grele.

Trupele ruse au înaintat în ultimele zile în jurul oraşului, pe care ameninţă să-l încercuiască, dar pe care ucrainenii continuă să-l apere cu înverşunare.

Liderul grupării paramilitare ruse Wagner, Evgheni Prigojin, ai cărui luptători sunt în prima linie a bătăliei de la Bahmut, s-a plâns duminică din nou de lipsa muniţiilor, atribuind acest lucru unei posibile trădări.

Vezi și Auchan inclus pe lista de sponsori internaționali ai războiului la Kiev

Mai mult, ”bucătarul lui Putin” a afirmat luni că reprezentantului grupării Wagner i-a fost refuzat accesul în cartierul general care coordonează „operaţiunea militară specială” desfăşurată de armata rusă în Ucraina.

„Pe 6 martie, la ora 8 dimineaţa, reprezentantului meu la cartierul general i-a fost anulat permisul şi i s-a refuzat accesul”, a transmis Prigojin prin serviciul său de presă.

Parteneri

Englezii introduc o capră „primitivă” pe lista speciilor rare

Caprele sălbatice care trăiesc într-o turmă izolată în Marea...