22 C
București
duminică, iulie 21, 2024
AcasăBucurestiCe a găsit o jurnalistă de la Financial Times într-o piață din...

Ce a găsit o jurnalistă de la Financial Times într-o piață din București: „Sunt puține lucruri pe care le iubesc mai mult”

Articole Similare

În timp ce Marea Britanie se confruntă cu o criză a legumelor, ziarista FT Erica Wagner a rămas impresionată de Piața Obor din Capitală, pe care a plasat-o în topul piețelor europene.

„Cumpăr o salată frumoasă, untoasă, de la Florian cu 3 lei – aproximativ 50 de pence – împreună cu câteva legături de ceapă de primăvară, cu coadă lungă și luxuriantă; ridichi crocante, roșu aprins; pătrunjel și mărar. Totalul ajunge la 18 lei”, scrie jurnalista în articolul din Financial Times.

Abundența legumelor oferite spre vânzare aici contrastează cu problemele de aprovizionare înregistrate în Marea Britanie.

„Florian este nedumerit când îi spun, traducând cu telefonul, că nu există salată în Anglia în zilele noastre”, continuă jurnalista, care arată că Twitter a fost invadat cu imagini cu rafturi goale.

E mai rău decât în Herson, subliniază ea, și face trimitere la o fotografie recentă dintr-un magazin ucrainean, de unde nu lipsesc legumele.

Magazin din orașul Herson, aflat în sudul Ucrainei

Fermecată de Obor

Jurnalista de la publicația britanică a învățat rapid să spună „Mulțumesc!”, iar despre Piața Obor spune că a fermecat-o.

„Sunt puține lucruri pe care le iubesc mai mult decât o piață europeană – îmi place în special Piața Lices din Rennes și piața fermierilor de două ori pe săptămână din Dern’sches Gelände din Wiesbaden -, iar Obor a fost adăugată acum pe lista mea de favorite”, se entuziasmează ziarista.

Semnalează că piața e foarte aproape de metrou și că la tarabele în aer liber găsești de toate: „ouă, mere, bijuterii, electronice, flori și, bineînțeles, vin fiert și mici”, „care sunt o pasiune națională”. 

blank
Erica Wagner. Foto: ft.com

„Nouăzeci de tone de produse proaspete ajung aici zilnic pentru a fi vândute: fructe și legume la parter, cu zeci de tarabe individuale concurând pentru a afișa cel mai splendid spanac și cel mai lung praz. Aici există miere, ierburi și nuci, precum și un automat uriaș din care curge iaurt de diferite grosimi. Urcați scara rulantă și sunt măcelari, brânzeturi și brutari”, se mai arată în articol.

Întrebată de comercianți cum se face că la ea acasă lipsesc legumele, jurnalista răspunde scurt: „Brexit”.

În finalul articolului, promite că se va întoarce a doua zi în Piața Obor și încheie cu „Mulțumesc!”.

Foto: Dumitru Angelescu

Parteneri

Englezii introduc o capră „primitivă” pe lista speciilor rare

Caprele sălbatice care trăiesc într-o turmă izolată în Marea...