26.8 C
București
duminică, iulie 21, 2024
AcasăEconomicGermanii de la AE SOLAR investesc 1 miliard de euro în România

Germanii de la AE SOLAR investesc 1 miliard de euro în România

Articole Similare

Germanii de la AE SOLAR investesc într-o fabrică de panouri solare în România mai mult de 1 miliard de euro, anunță Guvernul României.

 

“Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă s-a întâlnit, la Palatul Victoria, cu reprezentanții companiei AE SOLAR și ai Rețelei Universităților de la Marea Neagră. Cu acest prilej, compania AE SOLAR a anunțat că va deschide o fabrică de producere a panourilor solare în România, valoarea totală a investiției fiind de un miliard de euro”, arată un comunicat de presă al Executivului.

“În faza inițială, acest proiect mai amplu va avea o capacitate de 2 GW, iar la finalizarea integrării complete a fluxurilor de producție în România va atinge 10 GW, ceea ce reprezintă o treime din necesarul european. Reprezentanții companiei au confirmat că vor operaționaliza prima fază în acest an.

La nivelul Guvernului, vor fi analizate resursele care pot fi asigurate prin finanțări europene sau de la bugetul de stat, pentru a sprijini realizarea proiectului.

Vezi și Video! Investiție de 400 de milioane de euro la Arad într-o fabrică de tractoare

În privința modalităților de a susține dezvoltarea aplicabilității investiției de amploare, vor fi implicați specialiști din cadrul Rețelei Universităților de la Marea Neagră, care vor putea coopera prin intermediul unui parc științific complementar facilităților de producție”, mai arată comunicatul.

„Această investiție va plasa România în centrul producției europene de panouri solare, contribuind substanțial nu doar la independența energetică, dar și la protejarea mediului, prin folosirea energiei regenerabile, curate, pentru producerea de electricitate. Guvernul răspunde, astfel, nu doar unei cerințe asumate la nivel european, dar și nevoii resimțite de cetățeni și companiile private de a accesa soluții ieftine și prietenoase cu mediul pentru a avea energie”, a declarat prim-ministrul Ciucă.

Compania AE Solar, producător german de panouri solare, are o prezență în peste 95 de țări, acoperind Africa, Asia-Pacific, Asia, Europa, Orientul Mijlociu, America de Nord și America de Sud. Are o capacitate anuală de producție de 2,5 GW și peste 850 de angajați.

Parteneri

Englezii introduc o capră „primitivă” pe lista speciilor rare

Caprele sălbatice care trăiesc într-o turmă izolată în Marea...