26.8 C
București
duminică, iulie 21, 2024
AcasăExterneLiderul Iranului consideră o ”crimă de neiertat” otrăvirea elevelor

Liderul Iranului consideră o ”crimă de neiertat” otrăvirea elevelor

Articole Similare

Liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, a declarat luni că otrăvirea elevelor iraniene în ultimele luni este o ”crimă de neiertat”, în contextul înmulțirii acestor otrăviri suspecte pe tot teritoriul Iranului şi al spitalizării a sute de fete, relatează Reuters.

 

„Autorităţile ar trebui să urmărească cu seriozitate problema (otrăvirii) elevelor. Aceasta este o crimă de neiertat (…), autorii acestei crime ar trebui aspru pedepsiţi”, a declarat ayatollahul Ali Khamenei, citat de presa de stat.

Peste o mie de fete iraniene din diferite şcoli au suferit „otrăviri uşoare” începând din noiembrie, potrivit mass-media de stat şi a oficialilor iranieni.

Politicieni sugerează că fetele ar fi fost vizate de grupuri religioase care se opun educaţiei tinerelor, conform interpretării greșite a Coranului.

Vezi și Eleve otrăvite în Iran în ”speranța” închiderii școlilor de fete

Aceste atacuri începute în noiembrie în oraşul sfânt şiit musulman Qom din centrul Iranului s-au răspândit în cel puţin 25 din cele 31 de provincii ale Iranului, determinându-i pe unii părinţi să-şi retragă copiii de la şcoală şi să protesteze faţă de establishment.

Parteneri

Englezii introduc o capră „primitivă” pe lista speciilor rare

Caprele sălbatice care trăiesc într-o turmă izolată în Marea...