22 C
București
duminică, iulie 21, 2024
AcasăBucurestiOdată cu venirea primăverii, în Capitală au început lucrările pentru modernizarea locurilor...

Odată cu venirea primăverii, în Capitală au început lucrările pentru modernizarea locurilor de joacă din parcuri

Articole Similare

Primăvara a sosit și Primăria Capitalei a început să modernizeze locurile de joacă din parcuri, dar suma alocată este foarte mare. Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București (ALPAB), care se află sub conducerea PMB, a încheiat un contract cu o firmă din Turcia. Municipalitatea a alocat sume mari de bani pentru amenajarea parcurilor din București, iar costurile pentru lucrări sunt foarte mari, după cum indică devizul de decontare.

Compania ALPAB, care este subordonată Primăriei Capitalei, a semnat un contract cu o firmă turcă. Conform antena3.ro, această firmă va primi 10.000 de lei pentru un singur panou informativ.

Conform aceluiași deviz de decontare, un leagăn costă 3.333 de lei, iar un tobogan costă mai mult de 5.555 de lei.

Conform sursei citate, municipalitatea plătește 16.000 de euro pentru vopsea și diluant, 200.000 de euro pentru manoperă și 16.000 de euro pentru transportul materialelor pe o distanță de aproximativ 20 de kilometri.

La sfârșitul lunii februarie, primarul Nicușor Dan a anunțat că a vizitat cele patru locuri de joacă din Parcul Circului împreună cu directorul ALPAB, Corina Bega. Acestea au fost reparate și urmează să fie date în folosință.

Primarul general al Capitalei a declarat că în 2023 vor fi reparate încă zece locuri de joacă prin contracte suplimentare derulate de Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București. Această instituție este coordonată de viceprimarul Horia Tomescu.

O noutate cu care venim acum este faptul că toate locurile de joacă pe care le reparăm sau le înlocuim vor avea elemente pentru copii atipici.
În plus, este pentru prima oară când administrația publică încheie și contracte de mentenanță, astfel încât obiectele deteriorate să poată fi reparate sau înlocuite rapid, a mai precizat Nicușor Dan la data de 28 februarie 2023, într-o postare pe Facebook.
 

Parteneri

Englezii introduc o capră „primitivă” pe lista speciilor rare

Caprele sălbatice care trăiesc într-o turmă izolată în Marea...