22 C
București
duminică, iulie 21, 2024
AcasăExterneTaiwanul avertizează asupra posibilității unei invazii bruște a Chinei

Taiwanul avertizează asupra posibilității unei invazii bruște a Chinei

Articole Similare

Taiwanul avertizează, Chiu Kuo-cheng, a declarat luni că țara sa trebuie să fie în alertă în acest an acuzând „intrarea bruscă” a armatei chineze în zone apropiate de teritoriul său, pe fondul tensiunilor militare tot mai mari în Strâmtoarea Taiwan.

Răspunzând unor întrebări în parlament, Chiu a declarat că Armata Populară de Eliberare (PLA) chineză ar putea găsi pretexte pentru a se apropia de spaţiul teritorial şi maritim al Taiwanului în timp ce insula îşi intensifică schimburile militare cu Statele Unite, spre furia Beijingului.

China şi-a intensificat activităţile militare în jurul Taiwanului în ultimii ani

Potrivit lui Chiu, din moment ce China a distrus un acord tacit asupra mişcării militare în strâmtoare, Taiwanul a făcut pregătiri pentru „a trage primul foc” dacă entităţi chineze, inclusiv drone sau baloane, intră în spaţiul său teritorial.

Beijingul face incursiuni aproape zilnice ale Forţelor Aeriene în zona de identificare a apărării aeriene a insulei dar Taiwanul nu a raportat încă niciun incident de intrare a forţelor chineze în zona sa învecinată, care este de 24 de mile marine (44,4 km) de coasta sa cu excepția unei drone civile ce a intrat în spaţiul său aerian, în largul coastei chineze, anul trecut.

Oficialul a acuzat că PLA ar putea face o „intrare bruscă” în zona învecinată a Taiwanului
şi să se apropie de spaţiul său teritorial, definit de insulă ca 12 mile marine de coastă.

„Fac în mod special aceste comentarii, în acest an, anumepentru că ei fac astfel de pregătiri”, a declarat Chiu, amintind că „ar folosi forţa dacă chiar ar trebui”.

Taiwanul a promis că îşi va exercita dreptul la autoapărare şi contraatac dacă forţele chineze invadează teritoriul său după ce, anul trecut, China a lansat exerciţii militare fără precedent în jurul statului vecin, ca reacţie la o vizită în insulă a preşedintei Camerei Reprezentanţilor SUA Nancy Pelosi.

El a susţinut că PLA trimite în fiecare zi aproximativ 10 avioane sau nave în zone din apropierea Taiwanului care traversează aproape zilnic linia mediană a Strâmtorii care serveşte în mod normal ca tampon neoficial.

Parteneri

Englezii introduc o capră „primitivă” pe lista speciilor rare

Caprele sălbatice care trăiesc într-o turmă izolată în Marea...