22 C
București
duminică, iulie 21, 2024
AcasăBucurestiExperiență uimitoare a unei femei care a născut la Spitalul Sf. Pantelimon...

Experiență uimitoare a unei femei care a născut la Spitalul Sf. Pantelimon din Capitală

Articole Similare

Nașterea este un moment deosebit de frumos în viața femeilor și, de aceea, este important ca acestea să aleagă un spital adecvat. O mămică și-a ales să nască la Spitalul Sf. Pantelimon din București și a împărtășit experiența sa pe clubulbebelușilor.ro. Ea a aflat despre acest spital prin intermediul unei alte femei care a născut acolo și a avut o experiență pozitivă. La fel ca și aceasta, mămică a mers la Spitalul Sf. Pantelimon pentru consult cu 24 de ore înainte de naștere. Totuși, în timpul examinării medicale, a simțit o durere foarte puternică și s-a speriat. Deși și-a dorit o naștere naturală, din cauza durerii a decis să facă cezariana.

„Am ajuns acasă și am sunat-o pe doamna doctor să îi spun că eu vreau să nasc prin cezariană pentru că mi-am dat seama că nu voi rezista”.

Ulterior, mămica a început să aibă contracții și s-a întors la spital la ora 11 dimineața. Se planificase că va fi supusă unei operații cezariene între orele 3 și 4 după-amiaza. Din păcate, din cauza numărului mare de femei care urmau să nască, intervenția chirurgicală a fost amânată până la ora 19.

“Fiindcă era de gardă și au tot venit femei să nască, eu am fost amânată până la ora 19(….) La monitorizare aveam contracții de 100 intensitate și nu mai puteam să stau în picioare de durere de spate și de burtă”.

La ora 19:25, mămica a dat naștere unui băiețel „sănătos și grăsunel”. Ea a afirmat că ar fi reușit să nască natural dacă ar fi încercat. Proaspăta mămică a povestit că asistentele medicale au fost impecabile în comportamentul lor față de ea și celelalte femei prezente. În sala de nașteri, o moașă a fost alături de ea, ținându-i mâna și încurajând-o că totul va fi bine.

“O doamnă asistentă sau moașă, nu știu exact ce era, mă mângâia și mă ținea de mână, îmi spunea că totul o să fie bine, că bebelușul e bine și că are nevoie de mine să fiu tare”.

Conform relatării mămicii, celelalte asistente au monitorizat-o în mod constant pe timpul nopții, întrebând-o despre eventualele dureri și dacă are nevoie de calmante.

În salonul unde a fost cazată, a avut la dispoziție un buton de urgență, iar dacă îl apăsa, o asistentă venea aproape imediat în ajutor.

„În salon aveam deasupra patului buton pentru urgențe și, imediat cum îl apăsam, veneau asistentele care nu se comportau urât, chiar voiau să ajute, indiferent de persoană. Aveam baie în salon, foarte curată, în fiecare dimineață spălau pe jos și ștergeau praful”.

Mămica a primit și ajutorul unei alte doamne asistente pentru a învăța cum să alăpteze și cum să poziționeze bebelușul.

Femeia a afirmat că nu are nicio critică la adresa spitalului în ceea ce privește nașterea. A avut o experiență plăcută, diferită de ceea ce auzise și citise anterior. De asemenea, a fost impresionată de comportamentul frumos al asistentelor și de condițiile bune din spital. Mămica a încurajat și celelalte femei să opteze pentru nașterea naturală, deoarece nu vor regreta.

„Mamele care vor să nască natural, să nu renunțe, eu regret că nu am încercat. Iar despre Spitalul Sf. Pantelimon, nimic de reproșat în ceea ce ține de nașteri. Eu am avut o experiență plăcută acolo, foarte diferită de ceea ce auzisem și citisem”.

Parteneri

Englezii introduc o capră „primitivă” pe lista speciilor rare

Caprele sălbatice care trăiesc într-o turmă izolată în Marea...