22 C
București
duminică, iulie 21, 2024
AcasăExterneLa Bahmut luptă între 12.000 şi 20.000 de soldaţi ucraineni

La Bahmut luptă între 12.000 şi 20.000 de soldaţi ucraineni

Articole Similare

Liderul grupului paramilitar rus Wagner, Evgheni Prigojin, a estimat marţi că în oraşul Bahmut din estul Ucrainei asediat de trupele ruse luptă între 12.000 şi 20.000 de soldaţi ucraineni, care opun forţelor ruse o rezistenţă înverşunată, relatează agenţia EFE.

 

„Zi şi noapte” se dau acolo lupte încrâncenate, „ucrainenii nu fug nicăieri”, a remarcat Prigojin într-un mesaj transmis de serviciul său de presă.

„Oamenii lui Zelenski nu se sfârşesc, aruncă alţi mii şi mii în maşina de tocat carne”, adaugă el, manifestându-şi totuşi admiraţia faţă de soldaţii ucraineni, care „mor în masă pentru Bahmut şi se predau doar în ultimă instanţă”. „Nu mai spuneţi că sunt laşi! Ei sunt la fel ca noi, au acelaşi sânge”, a mai scris liderul grupării Wagner despre soldaţii ucraineni.

Vezi și Zelenski: armata ucraineană rămâne pe poziţii la Bahmut

Prigojin mai spune că trupele ruse simt la Bahmut pe propria lor piele „furia” preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, ale cărui trupe nu duc deloc lipsă de arme şi muniţii, în timp ce combatanţii Wagner încă nu primesc din partea Moscovei muniţiile, armele, vehicule şi echipamentele militare de care au nevoie.

Cu o zi în urmă şeful grupării Wagner avertiza că armata ucraineană va apăra oraşul Bahmut „până la capăt”, în timp ce la Kiev preşedinţia ucraineană a anunţat că, în urma unei reuniuni cu responsabilii militari, s-a luat decizia ca trupele ucrainene să nu se retragă din acel oraş şi să reziste în continuare asaltului rusesc, urmând să primească şi întăriri.

Parteneri

Englezii introduc o capră „primitivă” pe lista speciilor rare

Caprele sălbatice care trăiesc într-o turmă izolată în Marea...