22 C
București
duminică, iulie 21, 2024
AcasăBucurestiLucrările la două pasaje din zona de Est a Capitalei sunt în...

Lucrările la două pasaje din zona de Est a Capitalei sunt în plină desfășurare

Articole Similare

În zona de Est a Capitalei, pe direcția Autostrăzii Soarelui A2, se află în desfășurare lucrările la două pasaje. Acestea au început în anul 2022, iar stadiul construcțiilor este foarte avansat. Cele două pasaje vor fi inaugurate în această primăvară.

Primăria Sectorului 3 este responsabilă de lucrările la cele două noi pasaje de pe Bulevardul Theodor Pallady. Acestea au început în aprilie și noiembrie 2022 și sunt într-un stadiu avansat de construcție, ceea ce promite inaugurarea lor în această primăvară.

Primul pasaj se află la ieșirea spre A2 sau intersecția Bulevardului Theodor Pallady cu strada Drumul Între Tarlele. Construcția acestuia se va realiza peste prima intersecție pe care șoferii circulă, venind de pe A2 și intră în București.

Această intersecție cu sens giratoriu era considerată una dintre cele mai periculoase din Capitală, cu numeroase accidente și tamponări înregistrate, potrivit Hot News. Pasajul se construiește între benzile de circulație prezente, va avea o lungime de 340 de metri, inclusiv rampele și două benzi pe fiecare sens, iar la nivelul solului se va realiza un sens giratoriu.

Astfel, șoferii care vin dinspre Autostradă sau care ies din Capitală vor traversa intersecția pe pasaj, ceea ce va reduce conflictele rutiere.

În aprilie 2022, au început lucrările pentru proiect, iar termenul de finalizare este stabilit pentru aprilie 2023. Valoarea investiției este de 38 de milioane de lei. Structura pasajului este deja finalizată, urmând să se lucreze la elementele de suprastructură și la hidroizolație.

Executarea lucrărilor este realizată de Algorithm Residential S3, una dintre firmele Primăriei, care a construit și parcarea de pe Bulevardul Decebal. Cel de-al doilea pasaj se află la intersecția Bulevardului Theodor Pallady cu strada Teclu, lângă Ikea. Construcția acestuia este efectuată rapid de către muncitori. Lucrările pentru acest pasaj au început în noiembrie 2022, iar ridicarea structurii sale este aproape de finalizare. Proiectul prevede două pasaje paralele, construite pe partea din mijloc a Bulevardului.

Acestea vor organiza traficul la sol astfel încât mașinile să circule în mai multe direcții și să evite conflictele rutiere. Cele două pasaje nu au aceeași lungime, unul fiind mai scurt și celălalt mai lung, fiind construit peste o linie de tramvai.

În pasajul scurt au fost construiți pilonii podului și s-au montat grinzi. În prezent, se lucrează la rampele de urcare și coborâre.

La pasajul al doilea, care este mai lung, sunt în curs de ridicare picioarele podului. De asemenea, s-au așezat grinzi la trei din cele zece deschideri.

Lucrările la acest pasaj au început în luna noiembrie a anului trecut. Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a spus că pasajul va fi finalizat până la data de 1 mai 2023.

Valoarea investiției se ridică la circa 40 de milioane de lei, iar lucrările sunt efectuate de Algorithm Residential S3, societatea PS3.

Parteneri

Englezii introduc o capră „primitivă” pe lista speciilor rare

Caprele sălbatice care trăiesc într-o turmă izolată în Marea...