34.3 C
București
joi, iulie 18, 2024
AcasăEconomicTopul salariilor din economia României: Cele mai mari depăşesc 20.000 de euro...

Topul salariilor din economia României: Cele mai mari depăşesc 20.000 de euro pe lună

Articole Similare

Englezii introduc o capră „primitivă” pe lista speciilor rare

Caprele sălbatice care trăiesc într-o turmă izolată în Marea...

Planurile UE privind hidrogenul verde au nevoie de un reality check

Obiectivele Uniunii Europene de a produce și importa hidrogen...

UE ar putea reduce tarifele de import pentru vehiculele electrice fabricate de Volkswagen şi BMW în China

Comisia Europeană a semnalat producătorilor auto germani Volkswagen şi...

Elon Musk anunţă că va muta companiile din California

Elon Musk a declarat, marţi, că va muta sediile...

Salariile cele mai mari din economia autohtonă sunt cuprinse între 22.600 şi 23.780 de euro net pe lună, şi sunt plătite de industria de intermedieri financiare de asigurări, în IT&C şi în comerţ.

Conform publicației scrie Ziarul Financiar, Top Zece cele mai mari salarii din economia locală este condus de angajaţi din sectoare precum intermedieri financiare şi asigurări, comerţ şi informaţii şi comunicaţii, arată datele de la Inspecţia Muncii.

Business manager-ul în cadrul companiei de consultanţă în resurse umane BPI România, Raluca Pârvu, crede că salariile menţionate aparţin cu siguranţă unui grup foarte select de CEO ce conduc businessuri de top din industriile enumerate:

Sunt industrii cu performanţe şi randament ridicat şi cu marje de profit semnificative. Foarte probabil aceste remuneraţii sunt decise de un consiliu de administraţie, includ indicatori foarte concreţi de performanţă şi fac parte dintr-un pachet financiar care include şi bonusuri. Deşi sunt remuneraţii foarte mari din perspectivă românească, ele nu aparţin neapărat unor expatriaţi. Adesea, marile grupuri internaţionale poziţionează remuneraţiile conducătorilor în ţări cu fiscalitate avantajoasă pentru a controla costurile şi confidenţialitatea”, spune Raluca Pârvu.

De asemenea, în Top 10 cele mai bine plătite contracte de muncă, cel mai mic salariu net este de peste 20.200 de euro. Comerţul are cele mai multe contracte de muncă în Top 10 cele mai mari salarii, adică cinci. Totodată, trei dintre ele sunt în intervalul 21.400 euro – 22.600 euro net, lunar.

Parteneri

Englezii introduc o capră „primitivă” pe lista speciilor rare

Caprele sălbatice care trăiesc într-o turmă izolată în Marea...