22 C
București
duminică, iulie 21, 2024
AcasăExterneZelenski: armata ucraineană rămâne pe poziţii la Bahmut

Zelenski: armata ucraineană rămâne pe poziţii la Bahmut

Articole Similare

Preşedintele Volodimir Zelenski şi-a concentrat discursul adresat luni seara compatrioţilor pe un singur mesaj: armata ucraineană rămâne să apere oraşul Bahmut, în ciuda unor informaţii apărute în cursul zilei cu privire la începerea unei retrageri organizate.

 

El a spus că bătălia de la Bahmut „a dat şi dă unul dintre cele mai mari rezultate în timpul acestui război”, în condiţiile în care surse occidentale estimează că pierderile suferite de armata rusă la Bahmut sunt atât de mari, încât fac improbabilă o altă ofensivă rusă imediată.

Liderul de la Kiev a ţinut să le atragă atenţia ucrainenilor să nu se lase înşelaţi de relatări care dezinformează „din partea unora care nici măcar nu pot să audă discuţiile secrete despre apărare, dar susţin că s-au luat presupuse decizii în materie de apărare” la Kiev.

Tabloidul german „Bild” a scris, luni, pe surse, că ar exista disensiuni între Volodimir Zelenski şi şeful Statului Major al armatei ucrainene, generalul Valeri Zalujni, care ar fi recomandat încă de acum câteva săptămâni o retragere tactică din Bahmut.

Volodimir Zelenski şi-a asigurat însă luni seara compatrioţii că a discutat despre Bahmut mai mult de o oră cu principalii comandaţi ai armatei şi cu şefii serviciilor de informaţii şi toţi au fost de părere că forţele ucrainene trebuie să reziste în continuare şi să apere acest bastion din Donbas, aflat de câteva luni sub asediul continuu al forţelor ruseşti.

FAO, prețurile alimentelor, la nivel global, în scădere

„Societatea trebuie să înţeleagă sensul operaţiunilor noastre de apărare, adevăratul sens. Astăzi, la reuniunea Statului Major, i-am întrebat direct atât pe comandantul Sirski (comandantul operaţiunilor din est – n.r.), cât şi pe şeful Statului Major Zalujni cum văd ei operaţiunea de apărare din sectorul Bahmut în continuare. Ar trebui să ne retragem sau să continuăm apărarea şi să consolidăm oraşul? Ambii generali au răspuns: nu ne retragem şi ne întărim. Iar această poziţie a fost susţinută în unanimitate de către cei din Statul Major. Nu au existat alte poziţii”, a spus Zelenski.

Parteneri

Englezii introduc o capră „primitivă” pe lista speciilor rare

Caprele sălbatice care trăiesc într-o turmă izolată în Marea...