24.6 C
București
sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăBucurestiDrumul Osiei, cel care leagă Iuliu Maniu și Militari Residence, va fi în...

Drumul Osiei, cel care leagă Iuliu Maniu și Militari Residence, va fi în cele din urmă reparat

Articole Similare

Fostul președinte rus amenință omenirea: „Aderarea Ucrainei la NATO ar însemna sfărâmarea planetei”

Fostul președinte rus amenință omenirea. Dmitri Medvedev, fostul președinte...

Sondaj: 6 români din 10 cred că nivelul lor de bunăstare va crește

Unii români sunt optimiști. Șase din zece români se aşteaptă...

Care este tariful zborurilor spre orașele afectate de închiderea Văii Oltului

Tarif zboruri Tariful mediu al zborurilor spre oraşele afectate de...

Drumul Osiei va fi în cele din urmă reparat. Potrivit Administrației Domeniului Public Sector 6, acest drum care leagă Iuliu Maniu și Militari Residence va fi dotat cu trotuare și piste pentru biciclete.

“Drumul se va construi la standarde normale, cu trotuare și piste de biciclete”.

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a făcut public anunțul că lucrările la Drumul Osiei vor începe. După-amiaza trecută, el a semnat autorizația de începere a șantierului, iar lucrările vor fi realizate în două etape. Potrivit declarațiilor sale, întârzierea începerii lucrărilor se datorează faptului că o firmă a dat în judecată Administrația Domeniului Public Sector 6.

„Primarul Ciprian Ciucu a semnat după-amiază autorizația de începere a șantierului, iar lucrările vor avea loc în două etape, din cauza unei firme care ne-a dat în judecată, atenție!!!, pentru o expropriere lată de un metru. Acesta este motivul pentru care am întârziat începerea execuției”.

Primarul a explicat că lucrarea de reabilitare a Drumului Osiei a fost împărțită în două tronsoane distincte. Primul tronson, care măsoară 500 de metri și se află între Iuliu Maniu și Militari Residence, va fi reabilitat începând din primăvară. În ceea ce privește cel de-al doilea tronson, care are o lungime de 270 de metri și se întinde până la Chiajna, lucrările vor începe după finalizarea procesului deschis de firma care a dat în judecată Administrația Domeniului Public Sector 6. Primarul Ciucu a subliniat că Drumul Osiei din Militari va fi adus la standarde decente prin aceste lucrări de reabilitare:

“Am zis că mă ocup și mă ocup! Am semnat autorizația pentru ca să aducem Drumul Osiei, din Militari, la standarde decente. Deci, luna asta încep mobilizarea de șantier și lucrările. Dacă nu ne întârziau procesele (ne-a dat în judecată o firmă, rușinos, pentru exproprieri late de un metru!) și birocrația, eram de mult gata să începem și lucrările ar fi fost gata”.

Administrația Sectorului 6 are planuri și pentru alte drumuri, printre care Drumul Roții, Drumul Belșugului și strada Viscolului. În Valea Largă, lucrările de reabilitare au început la sfârșitul lui noiembrie 2022.

Locuitorii Sectorului 6 au inițiat o petiție pentru a atrage atenția autorităților asupra Drumului Osiei și au subliniat că acesta nu a fost niciodată o prioritate pentru administrație:

„Având în vedere că de la an la an, un număr tot mai mare de familii se mută în acest cartier, acest drum de acces nu a fost niciodată modernizat și nimeni nu și-a dat interesul pentru modernizarea și crearea unor condiții decente pentru exercitarea traficului, atât pietonal, cât și al automobilelor ce tranzitează zona”. 

Cei care au creat petiția au enumerat mai multe necesități ale zonei, printre care se numără: crearea unui spațiu pietonal, reparația carosabilului și lărgirea drumului, instalarea semnelor de circulație, amenajarea trecerilor de pietoni și a scuarurilor, implementarea unui sistem de iluminat public funcțional în timpul nopții, soluționarea problemei câinilor vagabonzi, schimbarea sistemului de semaforizare din intersecția dintre Drumul Osiei și Iuliu Maniu, precum și restricționarea staționării tirurilor care vin să aprovizioneze Metro Militari și Arabesque.

Parteneri

Englezii introduc o capră „primitivă” pe lista speciilor rare

Caprele sălbatice care trăiesc într-o turmă izolată în Marea...