24.6 C
București
sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăBucuresti„Ora de prim ajutor”, campania inițiată de ASSMB, va ajunge în 2023...

„Ora de prim ajutor”, campania inițiată de ASSMB, va ajunge în 2023 în toate liceele din București

Articole Similare

Fostul președinte rus amenință omenirea: „Aderarea Ucrainei la NATO ar însemna sfărâmarea planetei”

Fostul președinte rus amenință omenirea. Dmitri Medvedev, fostul președinte...

Sondaj: 6 români din 10 cred că nivelul lor de bunăstare va crește

Unii români sunt optimiști. Șase din zece români se aşteaptă...

Care este tariful zborurilor spre orașele afectate de închiderea Văii Oltului

Tarif zboruri Tariful mediu al zborurilor spre oraşele afectate de...

Viceprimarul Horia Tomescu a anunțat că „Ora de prim ajutor”, campania inițiată de ASSMB prin Rețeaua de Medicină Școlară, va ajunge în toate liceele din București în anul 2023. Proiectul a debutat în data de 7 martie 2023 la Liceul Teoretic „Decebal” din Sectorul 3 al Capitalei. Aproximativ 200 de elevi din clasa a IX-a au participat la instruirea teoretică și practică a tehnicilor esențiale pentru acordarea primului ajutor, desfășurată în cadrul campaniei. Demonstrările practice s-au desfășurat pe un manechin, iar elevii prezenți au participat la acestea.

Elevii de clasa a IX-a de la Liceul Teoretic „Decebal” au arătat entuziasm și dorință de a învăța cum să intervină într-o situație de urgență în cadrul campaniei „Ora de prim ajutor”. Proiectul a fost lansat la Liceul Tehnologic Dacia și Colegiul Național I.L. Caragiale săptămâna care a trecut.

Astăzi suntem la Liceul Teoretic Decebal, unde timp de 3 zile, personalul medical școlar va susține cursuri pentru elevii de la 12 clase. Prin acest demers, ne dorim să-i instruim pe elevi cum să acționeze eficient și calm într-o situație medicală limită. Poate fi un coleg de clasă, poate fi cineva din familie sau poate fi o persoană necunoscută. Indiferent de situație, este necesar să avem minime cunoștințe despre cum se acordă primul ajutor până la sosirea unui echipaj de urgență. Aceste cunoștințe, dobândite în prealabil, pot face uneori diferența între viață și moarte, a declarat Silviu Șerban, coordonator Rețeaua de Medicină Școlară a ASSMB, potrivit unei postări publicate de Horia Tomescu pe Facebook.

În primele două săptămâni de la lansarea campaniei, aproape 1000 de elevi au participat la „Ora de prim ajutor”. Instruirea elevilor va continua pe parcursul întregului an școlar, iar proiectul va fi implementat în toate liceele de stat din București. Medicii și asistenții medicali care vor preda cursurile au primit instruire de la specialiști din cadrul DSU – Departamentul pentru Situații de Urgență, în anul 2022.

Parteneri

Englezii introduc o capră „primitivă” pe lista speciilor rare

Caprele sălbatice care trăiesc într-o turmă izolată în Marea...