24.6 C
București
sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăBucurestiPrimăvara e „magică” în Sectorul 6 al Capitalei, într-o zonă au înflorit...

Primăvara e „magică” în Sectorul 6 al Capitalei, într-o zonă au înflorit lalele, în alta au dispărut

Articole Similare

Fostul președinte rus amenință omenirea: „Aderarea Ucrainei la NATO ar însemna sfărâmarea planetei”

Fostul președinte rus amenință omenirea. Dmitri Medvedev, fostul președinte...

Sondaj: 6 români din 10 cred că nivelul lor de bunăstare va crește

Unii români sunt optimiști. Șase din zece români se aşteaptă...

Care este tariful zborurilor spre orașele afectate de închiderea Văii Oltului

Tarif zboruri Tariful mediu al zborurilor spre oraşele afectate de...

Într-o zonă a Sectorului 6, primăvara a sosit și primele lalele plantate au înflorit. În altă zonă a sectorului, însă, plantele care înfrumusețau cartierul au dispărut. Administrația Domeniului Public Sector 6 a declarat că unul dintre obiectivele sale este să transforme sectorul într-un spațiu curat, verde și primitor. O cetățeană a Sectorului 6 a postat pe pagina de Facebook „Pentru Sectorul 6” fotografii cu primele lalele înflorite în Drumul Taberei. Printre comentariile de la postarea femeii se numără și ADPDU Sector 6. Administrația a anunțat că în sector vor fi plantate peste un milion de flori, inclusiv lalele, petunii, begonii, craițe și multe altele.

Sectorul 6 prinde culoare! Peste 1 milion de flori vor da o infățișare nouă, vie și colorată, sectorului în care trăim. Lalele, petunii, begonii, crăițe, mușcate, pufulete albastru, Salvia, Verbena, Cineraria Maritima sunt doar câteva dintre soiurile care vor fi plantate în acest an pe principalele artere, în scuaruri, platbande, ronduri, jardiniere și aliniamente stradale, începând cu luna mai.

Potrivit declarațiilor din partea departamentului ADPDU Comunicare, jumătate dintre aceste flori sunt cultivate și îngrijite în serele proprii ale ADPDU Sector 6. Până în prezent, au fost plantați peste 400.000 de bulbi de lalele, cu scopul de a înfrumuseța diferite zone din Sectorul 6. Administrația a subliniat, de asemenea, că își propune să creeze un sector curat, cu multe spații verzi.

„Ne dorim un sector curat, bine întreținut, cu multe spații verzi, care să ne aducă împreună în plimbări relaxante și în activități care să ne facă plăcere. Nu întâmplător, unul dintre principiile clare după care ne ghidăm activitatea este acela de a îmbunătăți calitatea aerului și implicit a vieții. Recuperăm terenuri lăsate în paragină și le transformăm în adevărate oaze de verdeață”.

Într-o altă zonă din Sectorul 6, o locuitoare a Bucureștiului a descoperit că unele plante dintr-un spațiu verde au fost luate fără permisiune. Această femeie a postat pe aceeași pagină de Facebook menționată anterior imagini care arată acest lucru, alături de o descriere a situației.

„Bună ziua, azi am ieșit la plimabre un pic și am descoperit că la noul spațiu amenajat de pe str. Dezrobirii, vis-a-vis de Piața Gorjului, au fost „împrumutate” niște plăntuțe care aveau scopul de a ne face cartierul mai frumos. Pun și câteva poze cu zonele afectate…. Din păcate, lume multă …oameni puțini”.

blank
Sursa foto: Facebook/ Pentru Sectorul 6/ Carmen Stancu

ADPDU Comunicare a remarcat și postarea respectivă pe Facebook. Administrația a declarat că plantele furate vor fi înlocuite, deoarece lucrarea respectivă se află încă în perioada de garanție.

„Bună ziua! Unul dintre obiectivele instituției noastre este acela de a transforma sectorul în care locuim într-un spațiu curat, verde și primitor. Tocmai de aceea, am implementat proiecte de dezvoltare urbană, am amenajat spații de calitate, care să bucure și să ne ofere prilej bun de a petrece timp de calitate în preajma casei. Florile vor fi replantate, lucrarea fiind încă în perioada de garanție, iar instituția noastră nu va trebui să aloce fonduri suplimentare”.

Administrația a afirmat că, conform imaginilor surprinse de camerele de supraveghere, persoanele care au rupt plantele din spațiul verde erau și persoane în vârstă, care ar trebui să evite astfel de gesturi.

„Imaginile surprinse de camerele de luat vederi indică, spre surprinderea noastra, și persoane în vârstă, ce nu ar trebui să recurgă la astfel de gesturi rușinoase și dezamăgitoare pentru orice cetățean al unei societăți ce se vrea modernă și civilizată”.

Parteneri

Englezii introduc o capră „primitivă” pe lista speciilor rare

Caprele sălbatice care trăiesc într-o turmă izolată în Marea...