24.6 C
București
sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăExterneTinerii din Transnistria fug de frică să nu fie înrolați în armata...

Tinerii din Transnistria fug de frică să nu fie înrolați în armata rusă

Articole Similare

Fostul președinte rus amenință omenirea: „Aderarea Ucrainei la NATO ar însemna sfărâmarea planetei”

Fostul președinte rus amenință omenirea. Dmitri Medvedev, fostul președinte...

Sondaj: 6 români din 10 cred că nivelul lor de bunăstare va crește

Unii români sunt optimiști. Șase din zece români se aşteaptă...

Care este tariful zborurilor spre orașele afectate de închiderea Văii Oltului

Tarif zboruri Tariful mediu al zborurilor spre oraşele afectate de...

La fel cum s-a întâmplat cu bărbații ruși la anunțul mobilizării parțiale, transnistrenii fug din regiunea autonomă controlată de oligarhi aserviți Moscovei. Astfel „cetățenii din Transnistria sunt îngrijorați și nu-și doresc nicidecum să fie atrași în această aventură, tragedie. Tinerii părăsesc teritoriul din stânga Nistrului, pentru că nu doresc să fie înrolați, probabil e și decizia părinților să fie în siguranță”, potrivit Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, preluat de Rador.

 

Grosu a mai menționat că și așa-numitele autorități au un comportament foarte cuminte.

Vezi și Transnistria, o provincie cu muniție cât pentru un război planetar

„Noi analizăm atent ce se întâmplă în Transnistria și la nivel de cetățeni și la nivel de așa-numitele autorități și formațiunile ilegale militare. Concluzia e următoarea – cetățenii foarte mult sunt îngrijorați și nu-și doresc nicidecum să fie atrași în această aventură, tragedie. Tinerii părăsesc teritoriul din stânga Nistrului, pentru că nu doresc să fie înrolați, probabil e și decizia părinților să fie în siguranță. Drept dovadă e faptul că ei nicicum nu pot înrola în așa-numita misiune pacificatoare, lumea nu dă curs. Așa-numitele autorități au un comportament foarte cuminte, nu îi vedem așa cu declarații belicoase și isterice, cum și-ar dori Kremlinul. Nici cetățenii și nici așa-numita conducere nu dorește să fie implicată în război. Ce face la moment Kremlinul e o campanie de dezinformare”, a spus Grosu.

Despre repetarea scenariului din Crimeea în Transnistria, Grosu spune că „una e ce vor și alta e ce pot face”.

„La moment nu vedem un astfel de scenariu, sunt ținuți de ucraineni departe de teritoriul nostru”, a spus Grosu.

Acum o săptămână, presa rusă anunța că forțele pacificatoare din Transnistria inițiază antrenamente militare din 1 martie și care vor dura 3 luni. Totodată, potrivit Ministerului rus al Apărării, regimul de la Kiev și-a intensificat pregătirile pentru o provocare cu o invazie a Transnistriei.

Pe 21 februarie, președintele rus Vladimir Putin a abrogat un decret semnat în mai 2012, în care se menționa și despre căutarea modalităților de rezolvare a problemei transnistrene bazate pe respectul pentru suveranitatea, integritatea teritorială și statutul neutru al Republicii Moldova.

Parteneri

Englezii introduc o capră „primitivă” pe lista speciilor rare

Caprele sălbatice care trăiesc într-o turmă izolată în Marea...