24.6 C
București
sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăExterneUn cutremur puternic a zguduit Rusia. Seismul a avut o magnitudine de...

Un cutremur puternic a zguduit Rusia. Seismul a avut o magnitudine de peste 6 grade pe scara Richter

Articole Similare

Fostul președinte rus amenință omenirea: „Aderarea Ucrainei la NATO ar însemna sfărâmarea planetei”

Fostul președinte rus amenință omenirea. Dmitri Medvedev, fostul președinte...

Sondaj: 6 români din 10 cred că nivelul lor de bunăstare va crește

Unii români sunt optimiști. Șase din zece români se aşteaptă...

Care este tariful zborurilor spre orașele afectate de închiderea Văii Oltului

Tarif zboruri Tariful mediu al zborurilor spre oraşele afectate de...

Academia rusă de Științe a transmis, miercuri dimineață, că un cutremur puternic s-a produs în largul coastei Kamceatka. După primele măsurători, acesta ar fi avut o magnitudine de 6,1 grade pe scara Richter.

Un cutremur puternic a avut loc în Rusia, în largul coastei Kamceatka. Potrivit Academiei ruse de Științe, la primele măsurători, seismul a avut o magnitudine de 6,1 grade pe scara Richter. Intensitatea seismului diferă, în funcție de instituțiile care au efectuat măsurători.

Specialiștii seismologi au anunțat că epicentrul cutremurului este situat la 128 km de orașul Severo-Kurilsk.

Ultimul seism înregistrat cu epicentru la sud de Kamceatka a avut loc pe 8 ianuarie și a avut o magnitudine de 5 grade pe scara Richter.

Peninsula Kamceatka este o peninsulă cu o lungime de 1.250 de km din Orientul Îndepărtat al Rusiei, cu o suprafață de aproximativ 270.000 km².

Mai multe clădiri ar putea fi evacuate, ca măsură de precauție

Cutremurul a avut loc la o adâncime de aproximativ 33 km (21 mile), iar zguduirile slabe spre ușoare au fost probabil resimțite în părți din nordul Insulelor Kuril și din sudul îndepărtat al Kamchatka Krai. Pe baza datelor seismice preliminare, cutremurul a fost probabil resimțit de multe persoane din zona epicentrului. Nu au fost înregistrate victime, până în acest moment, pagubele fiind ușoare, de ordin material. Ar putea dura câteva ore până când autoritățile vor putea efectua evaluări complete ale pagubelor, în special în zonele îndepărtate.

Seismologii se așteaptă ca în următoarele zile să aibă loc mai multe replici. De asemenea, ai anunță că evenimentul nu a generat nicio alertă de tsunami.

Este posibil ca autoritățile să închidă temporar circulația în zona de cutremur pentru a verifica dacă există pagube. În timpul închiderilor ar putea apărea perturbări minore, însă serviciile vor fi reluate rapid dacă nu se constată daune, potrivit crisis24.garda.com.

Este probabil ca autoritățile să evacueze clădirile cu mai multe etaje în zonele unde cutremurul a fost resimțit, până când autoritățile confirmă integritatea structurală a acestora. De asemenea, unule școli sau instituții publice ar putea fi evacuate, ca măsură de precauție.

Parteneri

Englezii introduc o capră „primitivă” pe lista speciilor rare

Caprele sălbatice care trăiesc într-o turmă izolată în Marea...